Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.
Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.
Proteinrike munnfuller med deilig kombinasjon av peanøtter og sjokolade.
120 g SukrinSirup Gold
30 g Sukrin Gold
1/2 ts salt
100 g fettredusert Peanøttmel (-eller 100 g malte peanøtter + 30 g Kokosmel)
200 g Sukrin Dark chocolate
Hakkede peanøtter til pynt
Ha SukrinSirup og Sukrin Gold i en kjele, og varm opp til det bobler. Tilsett Peanøttmel (eller malte peanøtter + Kokosmel) og salt, og bland sammen. Det skal bli en ganske fast masse.
Form til kuler, og sett dem i fryseren i ca. 20 minutter mens du smelter sjokolade i mikrobølgeovn eller vannbad. Dypp hver kule i sjokolade, og strø over hakkede peanøtter.
Sett de ferdige kulene kaldt til sjokoladen stivner.
Oppskriften er hentet fra Elisabeth Holm
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
325 | 15 | 10 | 20 | 25 |
Trenger du noe å varme deg på er dette definitivt tingen.
1 stk. vaniljestang eller 1 ts vaniljepulver
6 dl melk
½ ts rød chili (fersk)
2 ss kakaopulver
2-3 ss Sukrin
100 g Sukrin Dark chocolate
Bland melk, kakao, frøene fra vaniljestangen (eller bruk vaniljepulver), finhakket chili (splitt og fjern frøene) og varm det til kokepunktet. Ta kjelen av varmen.
Tilsett finhakket sjokolade under omrøring og rør til all sjokoladen har smeltet.
Du kan lage mange varianter av denne. Prøv å bytte ut chili med for eksempel kanel, cognac eller lignende.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
100 | 4 | 5 | 6 | 3 |
Søte og gode fløtekarameller uten tilsatt sukker.
4 dl kremfløte
40 g Sukrin Gold
40 g Finesse
25 g SukrinSirup Gold
20 g meierismør
1 ts vaniljepulver
Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele eller en teflonkjele (vi synes en tykkbunnet kjele fungerer best). La det koke i 30-40 minutter på ca. 40% av maks varme - det skal bare akkurat boble litt hele tiden.
Rør i karamellen med jevne mellomrom, og litt ekstra ofte det første kvarteret. Karamellen skal bli ganske brun og tykk.
Hell massen over i en smurt eller bakepapirkledt form på 15x20 cm. Strø over litt grovt havsalt og la massen stivne i kjøleskapet. Dette tar ca 2 timer.
Oppbevares i kjøleskap.
Tips: Bland gjerne inn hakkede nøtter i karamellen. Du kan også tilsette 1 ss kakao hvis du ønsker sjokoladekarameller.
Denne oppskriften har vi hentet fra Elisabeth Holm
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
317 | 2 | 4 | 33 | 4 |
Gjør iskremen til en festdessert med kjeksuller som tilbehør.
1 egg
25 g Finesse bakesukker
30 g smør
3/4 ts vaniljesukker
30 g hvetemel
30 g potetmel
0,5 dl kaldt vann
Smelt smøret og la det avkjøles. Pisk eggedosis av egg og Finesse.
Bland hvetemel, potetmel og vaniljesukker. Tilsett litt av melblandingen i eggedosisen og pisk godt inn. Bland deretter inn smøret, og vend inn resten av melblandingen. Tilsett til slutt kaldt vann litt etter litt mens du rører.
Stek kjeksrullene på høy varme i et krumkakejern til de har gyllen farge. Ca. en spiseskje med røre rekker til en kjeksrull. Rull til kjeksruller med en gang de er ferdig stekt. For å unngå å brenne deg, kan du bruke et kjøkkenhåndkle når du ruller. Oppbevar kjeksrullene i en tett boks.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
243 | 5 | 21 | 14 | 3 |
Deilige små konfektkakebiter med seig mandelbunn, fyldig smørkrem og sjokolade på toppen. Lag bunnen enkelt med SukrinMarzipan!
Bunn:
200 g SukrinMarzipan
1 stk (30 g) eggehvite
Smørkrem:
150 g romtemperert smør
40 g SukrinMelis
1 stk eggeplomme
2 ts kakao
2 ss vann
Sjokoladetopping:
Ca 100 g Sukrin Dark chocolate
1 ts kokosolje/delfiafett
Bunn:
Bland sammen marsipan og eggehvite. Bruk gjerne en foodprosessor slik at du får en jevn masse. Bruk ca 1 ss av røren til hver bunn og legg på en bakepapirkledd stekeplate med ca 3-4 mm tykkelse.
Stek i cirka 12-15 min ved 175 grader til de blir gyldenbrune. Sett bunnene til avkjøling i kjøleskap.
Vil du gjøre det enda enklere? Dropp eggehviten og rull kuler av SukrinMarzipan som du trykker ganske flate på en bakepapirkledd stekeplate. Stek i ca 8-10 min ved 175 grader. (Bunnene blir mindre porøse uten eggehvite.)
Smørkrem:
Pisk romtemperert smør og SukrinMelis til smørkrem. Tilsett deretter eggeplomme, kakao og vann, og miks dette godt sammen. Avkjøl kremen litt i kjøleskapet, slik at den får en fin smørbar konsistens.
Smør eller sprøyt sjokoladekremen på bunnene slik at de får en høy, rund fasong. Sett kakene på et brett og legg i fryseren i minst 25 min.
Sjokoladetopping:
Lag sjokoladeglasur ved å smelte sjokolade og kokosfett forsiktig i mikrobølgeovn eller over vannbad. Dypp de frosne kakene i glasuren. Sett kakene inn igjen i fryseren slik at sjokoladen stivner. Kakene bør oppbevares i kjøleskap.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
396 | 6 | 4 | 36 | 14 |
Blant mye julegodt er brente mandler noe av det beste. Legg nøttene i fine glass som du kan dekorere og gi bort, eller bare kose deg med selv.
250 g mandler
90 g (1,5 dl) Sukrin Gold
1/4 dl vann
1 ss smør
Legg mandlene utover på en bakeplate, og rist dem i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.
Ha Sukrin Gold og vann i en tykkbunnet kjele eller stekepanne, kok opp og ha i mandlene. La det koke på middels varme til væsken har blitt tykkere og brunaktig, og mandlene har fått en mørkere farge.
Tilsett smøret og la det koke videre i noen minutter, så massen blir gyllenbrun og blank. Fisk opp mandlene fra kjelen og legg dem på et brett med bakepapir. Skill mandlene fra hverandre med to gafler, og la avkjøle helt på brettet.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
441 | 15 | 4 | 39 | 9 |
Sprø og gode kjeks du lager enkelt i vaffeljernet.
50 g smør
100 g SukrinSirup Gold
30 g Sukrin+
1 egg
1/2 ts bakepulver
160 g hvetemel
40 g FiberFin
85 g Sukrin Dark Chocolate
Ha smør, SukrinSirup og Sukrin+ i en liten kjele. Varm forsiktig opp, til alt er smeltet sammen. Rør inn egg, bakepulver og mel til det blir en fyldig deig. Sett i kjøleskap i minst 30 min.
Klem eller kjevle deigen ut så tynn som mulig, og stek i et smurt vaffeljern til de blir gyllene. Legg over på rist, og la kjeksene avkjøle seg i minst 1 time. Jo lenger de får tørke, jo sprøere blir de.
Smelt sjokolade, og hell over kjeksene, eller dypp kjeksene ned i sjokoladen. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
Denne oppskriften har vi hentet fra Linda Stuhaug
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
309 | 6 | 24 | 16 | 20 |
Sprø godbiter med smak av appelsin og nøtter.
100 g finmalte mandler
50 g pistasjnøtter/valnøtter
1 ss revet appelsinskall
100 g smør
100 g Sukrin Gold
1 ts vaniljepulver
1 egg
165 g (3 dl) hvetemel eller speltmel
25 g FiberFin (kan erstattes med mel)
1 ts bakepulver
Grovhakk nøttene. Vask appelsinen godt og riv skallet.
Rør smør, Sukrin Gold og vaniljepulver mykt. Tilsett egget og rør om. Vend inn finmalte mandler, nøtter og appelsinskall.
Bland sammen hvetemel (evt. speltmel), FiberFin og bakepulver, og jobb dette inn i deigen. Hvis deigen blir klissete, tilsetter du litt mer mel.
Del deigen i fire like store biter og trill pølser så lange som stekeplaten. Trykk dem litt flate. Stek midt i ovnen på 200 °C i ca 15 min, ta stekeplaten ut av ovnen og la pølsene avkjøles litt på platen.
Senk temperaturen i ovnen til 50 °C. Skjær lengdene på skrå til små kaker, og legg dem med snittflaten opp. Sett platen tilbake i ovnen, og la kakene tørke til de er helt sprø - ca 45 min. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
387 | 10 | 21 | 28 | 7 |
SukrinSirup gir disse kjeksene en ekstra deilig sprø overflate og myk kjerne!
1 egg
50 g smør (romtemperert)
45 g Sukrin Pluss (evt. Finesse)
10 steviadråper karamell
25 g SukrinSirup Gold
85 g Mandelmel (fettredusert)
1 ts bakepulver
1 ts peanøttsmør (valgfritt)
1-2 ss vann (om nødvendig)
mandler eller valnøtter (finhakket)
Pisk smør sammen med Sukrin Pluss, steviadråper, SukrinSirup og evt. peanøttsmør til du får en jevn røre. Bruk gjerne håndmikser. Pisk deretter inn egget.
Bland Mandelmel og bakepulver sammen i en separat bolle. Ha litt og litt av den tørre blandingen i det våte. Deigen skal være fast, men tilsett litt vann hvis den blir for tørr. Den skal kunne formes til små kuler med hendene.
Legg kulene på et bakebrett med bakepapir og trykk dem forsiktig flate. Strø finhakkede nøtter på toppen til slutt og klem det litt ned i deigen.
Stek på 175 grader midt i ovnen i ca 12- 14 minutter (avhengig av størrelse, så følg med). Kjeksene kan virke litt myke når du tar dem ut av ovnen, men de vil bli sprø etter avkjøling.
Oppskriften er hentet fra @toneutne på Instagram.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
302 | 19 | 5 | 21 | 9 |
Nydelige sjokoladetrøfler som smelter i munnen.
100 g Sukrin Dark chocolate
3/4 dl (75 g) kremfløte
2 ss SukrinMelis
1 ss smør
Eventuelt ønsket smakstilsetning, i form av steviadråper, havsalt eller annet.
Bruk gjerne litt Sukrin Chocolate drink, kakao eller SukrinMelis til å rulle trøflene i.
Finhakk sjokoladen og legg i en bolle. Kok opp fløte og Sukrin, og hell dette over sjokoladen under omrøring. Tilsett smøret og rør sammen. Tilsett eventuell ønsket smakstilsetning.
Hell røren over i en boks med lokk eller i silikonformer for småkaker/konfekt, og sett i kjøleskapet så det stivner. Form den stivnede sjokolademassen til kuler og rull dem om ønskelig i Sukrin Chocolate drink/kakao/SukrinMelis. Oppbevar trøflene kaldt.
Oppskriften er hentet fra boka "Bakeglede uten sukker" av Annika Rogneby, utgitt på Lille Måne forlag.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
380 | 4 | 4 | 37 | 9 |