Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.
Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.
Peanøttkuler med nydelig konsistens, og masse fiber og protein.
Til ca. 6 kuler:
45 g (3 ss) SukrinSirup Gold
18 g (2 toppede ss) Myseproteinpulver sjokolade
17 g (1 toppet ss) Sukrin Gold (kan gjerne finmales)
13 g (1 toppet ss) SukrinMelis
3 g (1 toppet ts) kakao
11 g (1 toppet ss) Peanøttmel
17 (1 ss) peanøttsmør
En klype salt (hvis du bruker usaltet peanøttsmør)
Varm SukrinSirup i mikrobølgeovn på full styrke i 20 sekunder (eller i kjele på ovnen) til sirupen bobler. Tilsett peanøttsmør og de tørre ingrediensene, og kna alt sammen til en tykk deig.
Trill ut kuler med fuktige hender. Sett i kjøleskap i ca. 10 minutter før de er spiseklare.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
241 | 20 | 9 | 9 | 20 |
Hvis du vil ha annet fyll i muffinsene, kan du bytte ut bringebær med det du måtte ønske.
140 g Finmalte mandler
130 g Finesse (eventuelt Sukrin+)
35 g Havrefiber
7 g fiberhusk
1 ts bakepulver
½ ts natron
75 g smør
2,5 dl kulturmelk
2 egg
100 g bringebær
Sett stekeovnen på 175 °C og sett 12 papirformer i et muffinsbrett.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, og ha alle de våte ingrediensene i en annen bolle. Pisk de våte ingrediensene godt sammen. Bland deretter godt sammen med de tørre ingrediensene.
Fyll muffinsformene ¾ fulle og trykk ned noen bringebær i hver form. Stek på midterste rille i ca. 25 min. Avkjøl på rist.
Muffinsene er veldig gode som de er, men hvis du ønsker glasur, kan vi anbefale denne:
70 g smør
50 g Finesse
200 g kremost naturell
Bland alle ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin/miksmaster. Bruk en sprøytepose og pynt muffinsene.
Denne oppskriften er hentet fra boken Frøken Holm nr. 1
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
307 | 8 | 4 | 24 | 13 |
Disse marengsene er sprø i kanten og litt seige i midten. De varer lenge i munnen og er perfekt som søt avslutning på et måltid, eller når du bare har lyst på noe godt.
4 eggehviter (140 g)
80 g (ca 1 dl) Sukrin
80 g (ca 1 dl) sukker
Eventuelt 1 ts kakao (for sjokolademarengs)
Sett stekeovnen på 100 grader. Mål opp Sukrin, sukker og evt kakao i en skål og bland.
Skill eggene og ha eggehvitene i en stor bolle. Sørg for at det ikke kommer noe eggeplomme sammen med eggehvitene. Pisk bare eggehvitene til du får et hvitt og halvstivt skum, ca 2 minutter. Tilsett deretter litt og litt av sukkerblandingen mens du fortsetter å piske, ca 5 minutter totalt.
Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt små topper på stekebrett med bakepapir. Alternativt kan du bruke to spiseskjeer til å sette toppene. Stek i 1 time. Slå av ovnen uten å åpne ovnsdøren, og la deretter marengsen «overnatte» i ovnen frem til neste dag.
Marengs holder seg veldig godt i en lufttett beholder, så hvis du skal ha gjester kan du gjerne lage dem noen dager i forveien.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
126 | 5 | 27 |
Frisk og leskende lemonade uten tilsatt sukker
3-4 sitroner (bytt gjerne ut en av sitronene med lime)
ca 3 ss SukrinMelis
1-2 ss Finesse, etter hvor søtt du vil ha det
1 liter vann
Press saften ut av sitronene, bland inn SukrinMelis og tilsett det meste av vannet.
Smak på lemonaden. Tilsett Finesse til du oppnår ønsket sødme. Spe eventuelt med vann hvis du synes saften er for sterk.
Pynt gjerne med noen skiver sitron og mynte eller sitronmelisse. Urtene vil også gi lemonaden en ekstra god smak. Severes iskald.
Herlig forfriskende!
Til 4 glass:
2 sitroner
50 g Sukrin Pluss
100 g friske bringebær
2 dråper stevia vanilje
Isbiter
Kullsyrevann - gjerne med smak av sitron/lime
Skjær skalkene av sitronene, og ta ut fruktkjøttet med skje. Ha fruktkjøtt, Sukrin Pluss, bringebær, steviadråper og is i en blender. Kjør blandingen til den er klumpfri.
Sil drinken over i høye glass, fyll opp med isbiter og kullsyrevann. Pynt med friske bringebær og mynte.
Lett, god og avkjølende i sommervarmen!
100 g SukrinMelis
0,5 dl vann
Saften av en halv appelsin
20 g SukrinSirup Gold
500 g frosne jordbær
Mos alt i en blender, og server umiddelbart.
Sorbeten kan også oppbevares i fryser. Det er da lurt å ta den ut av fryseren 15-20 minutter før servering, slik at den får en myk og god konsistens.
Hvis du bruker ferske bær må sorbeten stå i en i en ismaskin i ca. 30 min for å bli fryst. Har du ikke ismaskin, kan du la sorbeten stå i fryseren i ca. 2 timer og røre godt et par ganger underveis for å unngå iskrystaller.
Topp gjerne med bær etter ønske.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
31 | 0,4 | 5,7 | 0,1 | 2,9 |
Superenkel og god iskrem med kun 3 ingredienser!
1 boks (410 g) Vikingmelk
300 g frosne jordbær
100 g SukrinMelis
Kjør ingrediensene i en mikser til alt er blendet jevnt. Hell i en form og frys i ca. 2 timer.
Scoop ut kuler og server gjerne med friske jordbær.
Oppskrift og bilde har vi lånt av Kristine Weber
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
84 | 4 | 7 | 4 | 1 |
Disse smelter på tungen, og anbefales på det varmeste!
Cupcakes (14 stk):
115 g Sukrin Dark chocolate
115 g smør
65 g (1 dl) Sukrin Gold
2 store egg
4 ss Mandelmel (fettredusert)
2 ss Kokosmel
1 ts vaniljepulver
1/4 ts salt
Sjokoladeganache:
150 g Sukrin Dark chocolate
1,5 dl fløte
2 ss Sukrin Gold (kan eventuelt sløyfes)
Forvarm ovnen til 180 grader. Finn frem 14 mini-cupcakes-former.
Sjokoladeganache:
Lag sjokoladeganache først. Varm opp fløte og Sukrin Gold til kokepunktet. Brekk sjokoladen i mindre biter i en bakebolle.
Hell fløten over og rør om til sjokoladen er smeltet. Dekk til bollen med plastfolie og sett til side til den når romtemperatur og har tyknet.
Cupcakes:
Del opp sjokoladen og smøret i en bolle. Smelt blandingen på full styrke i mikrobølgeovn i 20-sekunders intervaller. Rør mellom hvert intervall. (Alternativt; smelt i vannbad, rør jevnlig.)
Tilsett Sukrin Gold og visp godt. Bland inn ett egg om gangen. Tilsett tilslutt vaniljepulver, salt og mel, og vend det forsiktig inn med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig.
Fordel røren i formene slik at de blir ca. 3/4 fulle. Stek i ovnen i 10 minutter. Vær forsiktig med å steke for lenge, de skal ha en saftig kjerne.
Dekorer med sjokoladeganache når kakene er helt avkjølt. Disse kan oppbevares i en tett boks i kjøleskap i opptil 3 dager. Serveres romtemperert.
Oppskrift og bilde har vi hentet fra bloggen Let's cupcake
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
355 | 8 | 4 | 32 | 9 |
En forfriskende og nydelig is som er svært rask og enkel å lage.
300 gram frosne bringebær
5 dl fløte
3 ss Sukrin Gold
(om du vil ha den ekstra søt kan du legge til 1 ss Sukrin Pluss)
Eventuelt ½-1 ts vaniljepulver
Bland alle ingrediensene sammen med en stavmikser. Sett i fryseren.
Server med friske bringebær.
Hvis isen er blitt helt gjennomfrosset bør du ta den ut av fryseren og la den stå minst en time i kjøleskap før du serverer den.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
225 | 2 | 3 | 25 | 2 |
Saftige og sukkerfrie boller - perfekte til hverdag og fest.
3 dl melk, fingervarm
450 g hvetemel eller speltmel
50 g FiberFin/Havrefiber (kan erstattes med mel)
10 g honning (blir spist opp av gjæren, og sørger for god heving)
25 g Sukrin Pluss (evt. Finesse)
15 g Sukrin Gold
1/2 ts salt
2 ts kardemomme
1 pk gjær
75 g meierismør i terninger (eller Brelett for færre kalorier)
100 g rosiner hvis du ønsker det
1 stort egg til pensling av bollene
Varm opp melken, og ha alle ingredienser bortsett fra smør og rosiner i en bolle. Elt i ca. 15 min inntil deigen slipper bollen.
Tilsett smør i små terninger og elt deretter deigen igjen til den slipper kantene på bollen og alt smøret er blandet godt inn. Elt rosinene forsiktig inn i deigen.
Trill ut boller og sett dem på et stekebrett med bakepapir. Dekk med plastfolie og la bollene heve i ca. 1 time.
Pensle bollene med egg, og stek dem på 180-200 grader i ca. 15 minutter.
Tips: Å elte inn smøret til slutt gir et saftigere sluttresultat på bollene. Du kan imidlertid også smelte smøret sammen med melken og deretter følge de resterende stegene over.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
241 | 8 | 32 | 8 | 6 |