Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.

Fiberrik pizzabunn

Fiberrik pizzabunn

Det er enkelt å lage fiberrik pizza! Takket være FiberFin inneholder denne lyse, fine pizzabunnen hele 10 % fiber - like mye som i grovbrød.

Ingredienser

Oppskriften gir én stor eller 2–3 porsjonspizzaer:
270 gram (4½ dl) hvetemel
60 gram (1 dl) FiberFin (kan erstattes med mel)
1 ss olivenolje
2,5 dl vann
½ pakke tørrgjær
½ ts salt

Fremgangsmåte

Bland alt det tørre, og tilsett lunket vann og olje. Elt i 4-5 minutter (det er viktig å elte deigen godt). Dekk deigen med plast og la den heve i ca. 30 minutter, eller til dobbel størrelse.

Kjevle eller trykk ut deigen. Ha på ditt favorittfyll. Hvis du lager italiensk pizza med tynn bunn og lite fyll (2-3 stk), skal de stekes så varmt som mulig i 5-10 minutter. Bruk gjerne en bakesten.

Lager du en amerikansk type, med mer fyll og tykkere bunn (1 stk), skal denne stekes på 200 grader i ca 20 minutter.


Denne pizzabunnen blir lys og fin, men inneholder mer fiber enn du ville fått om du brukte 100 % sammalt mel. I tillegg har den lav GI, og den holder deg mett lenge. Bruker du proteinrikt fyll og mager/halvfet ost, er dette hverdagsmat du kan spise med god samvittighet!

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
171 6 32 3 10

Lapper med kokosmel

Lapper med kokosmel

Enkle og gode lapper laget med kokosmel. Så gode at de gjerne kan spises akkurat som de er.

Ingredienser

4 egg
4 ss Sukrin Gold
4 ss Kokosmel
1 ts fiberhusk
1 ½ dl melk
Kanel og/eller kardemomme etter smak

Fremgangsmåte

Pisk eggene og tilsett Sukrin Gold. Bland deretter inn Kokosmel, fiberhusk og melk. Smak til med kanel og kardemomme.

Stekes i stekepanne på litt over middels varme. Bruk én spiseskje røre per lapp.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
116 8 3 6 4

Tortillalomper av Fiberbrød

Tortillalomper av Fiberbrød

Det går helt fint an å lage fiberrike tortillalomper av Sunnere Fiberbrød!

Ingredienser

Til 8 lomper:
1 pakke Sunnere Fiberbrød a 250 g
3 dl vann

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader.

Bland brødmiksen med vann. Del deigen i 8 like deler som kjevles mellom to bakepapir. Fjern det øverste papiret før du setter tortillalompene inn i ovnen.

Stekes i 8 – 10 minutter og avkjøles på stekeplaten for å beholde mykheten.


Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
163 9 3 8 21

Glutenfri granola

Glutenfri granola

Denne er så god at den kan spises som snacks.

Ingredienser

200 g (glutenfrie) havregryn
30 g solsikkekjerner
20 g sesamfrø
20 g linfrø
130 g hakkede nøtter (f.eks. hasselnøtter, mandler, valnøtter)
65 g eplejuice
125 g SukrinSirup Gold
50 g Sukrin Gold
1/2 ss olje

Fremgangsmåte

Bland alle de tørre ingrediensene sammen.

Smelt eplejuice, SukrinSirup, olje og Sukrin Gold sammen i en kjele. Hell kjelens innhold over den tørre blandingen, og rør godt.

Hell granolaen ut på en stekeplate med bakepapir. Stek i stekeovn på 140 °C i ca. 1 time. Rør i granolaen hvert kvarter slik at den blir jevnt stekt.

La granolaen ligge på stekeplaten etter at den har kommet ut av ovnen til den kjøles ned og stivner.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
349 10 24 20 16

Smørbrødkjeks uten hvetemel

Smørbrødkjeks uten hvetemel

Disse kjeksene er sprø, smakfulle, og perfekte små mellommåltider, med eller uten pålegg.

Ingredienser

1 dl Sesam-mel
1 dl Mandelmel (fettredusert)
1/2 dl solsikkekjerner
1/2 dl linfrø
1 ss Sukrin
1/2-1 ts hornsalt
1 - 1 ½ ts salt etter smak
1 egg
½ dl mager kesam
40 g smør

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.

Smelt smøret. Bland sammen alt det tørre i en egen bolle. Visp eggene og bland dem inn i det tørre, sammen med resten av de våte ingrediensene.

Du skal nå ha en klissete deig som setter seg litt fast i fingrene, men som skal gå fint å forme til små runde kjeks som du setter på et bakepapir-kledd stekebrett.

Stekes i ca 10 min. Avkjøl på rist, og spis dem gjerne med brunost.


Denne oppskriften har vi funnet hos MissMowmow

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
381 24 4 27 14

Matmuffins av brødmiks med soltørkede tomater og fetaost

Matmuffins av brødmiks med soltørkede tomater og fetaost

Matmuffins er et perfekt lite måltid, hjemme eller ute.

Ingredienser

1 pakke Sukrin Fiberbrød/Sukrin Chiabrød
3 dl vann
½ glass soltørkede tomater
2 ss olje fra tomatglasset
ca 100 g fetaost
2 ts tørket oregano
½ - 1 dl parmesan

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader. Smelt smør og smør muffinsformene. Skjær soltørkede tomater og fetaost i små biter. Riv parmesan. Hell 3 dl vann i en bakebolle og tilsett først soltørkede tomater, fetaost, olje, oregano og finrevet parmesan. Tilsett brødmiksen helt til slutt. Stekes på stekebrett midt i ovnen i ca 20 minutter.

Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
217 10 3 15 16

Hamburgerbrød av brødmiks

Hamburgerbrød av brødmiks

Glutenfrie hamburgerbrød med mye fiber.

Ingredienser

Til 6 hamburgerbrød:
1 pakke Sukrin Fiberbrød eller Chiabrød
1 dl vann
2 egg
Sesamfrø

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader.

Pisk eggehvitene stive. Ha 1 dl vann og eggeplommer i en egen bolle, tilsett brødmiksen og bland sammen. Vend inn eggehvitene.

Del deigen i 6 like deler og form flate hamburgerbrød med fingrene dyppet i kaldt vann.

Dryss på sesamfrø og stek hamburgerbrødene i 10 minutter.


Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
207 12 3 12 19

Glutenfrie lunsjvafler med ost og skinke

Glutenfrie lunsjvafler med ost og skinke

Disse deilige vaflene er perfekte å ha med ut på tur!

Ingredienser

2 egg
25 g (1 ss) smør
25 g (1 ss) mager kesam
2 dl skummet kulturmelk
50 g havremel
40 g Mandelmel (fettredusert)
30 g FiberFin (kan erstattes med mel)
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt

70 g revet ost
6 stk skiver skinke skjært i biter

Fremgangsmåte

Bland alle ingredienser godt, bortsett fra ost og skinke. Bland inn ost og skinke til slutt.

Stek vaflene på middels varme med litt smør i jernet.

Server gjerne med skivet ost, skinke og blandet salat.


Da næringsinnhold i ost og skinke varierer ut i fra hvilken type du velger, er dette ikke tatt med i næringsberegningen.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
166 10 10 8 7

Pannekaker med cheddarost

Pannekaker med cheddarost

Deilig vri på pannekakemåltidet! Ca 2 g karbohydrat pr pannekake.

Ingredienser

25 g Mandelmel (fettredusert)
1 ss FiberFin (kan erstattes med mel)
1 ss olje
70 g cottage cheese
2 egg
2 ss lettmelk

Smør/olje til steking
Cheddarost, eller annen ost du liker

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene unntatt osten godt sammen. Bruk gjerne en mikser, men det er ikke nødvendig. La røra hvile 10-15 minutter.

Ha smør/olje i en stekepanne og stek røra. Stek på en side, legg cheddarost på halve, brett den over, og stek litt til - til osten har smeltet (osten vil flyte litt utover). Gjenta til du har 2-4 pannekaker. Server gjerne med en salat til.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
173 13 2 11 6