Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.

Kremet ostekake

Kremet ostekake

Ostekake med nydelig smak og konsistens.

Ingredienser

Kjeksbunn:
1 pakke kjeks, f.eks. Bixit, Kornmo eller Digestives.
115 g mykt meierismør
15 g Sukrin Gold

Kremost-fyll:
2 1/4 dl ananasjuice
6 plater gelatin
120 g SukrinMelis
400 gram naturell kremost
1 1/2 ss sitronsaft
1/3 liter (1 pakke) kremfløte

Fremgangsmåte

Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin og bland den med smøret og Sukrin Gold. Trykk kjeksblandingen godt ut i bunnen av en smurt springform på ca. 24 cm.

Legg gelatinplatene i bløt i ananasjuicen i 5 minutter. Rør sammen ost og sitronsaft. Pisk kremfløten myk.

Bland SukrinMelis i ananasjuicen og varm opp denne til gelatinplater og SukrinMelis er helt oppløst. Bland kremen med ostemassen, og rør godt mens du heller i juiceblandingen i en tynn stråle.

Hell oste/kremblandingen over kjeksbunnen og sett kaken til avkjøling i minst to timer. Pynt med bær eller ananasbiter.


Oppskriften kommer fra Jørn Utheim ved Bergo Hotell, Beitostølen.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
290 4 15 24 1

Sjokolademoussekake

Sjokolademoussekake

En nydelig kake som smaker like godt frossen som romtemperert.

Ingredienser

Bunn:
5 eggehviter
90 g Sukrin Pluss (evt. Finesse)
120 g Finmalte mandler/finmalte hasselnøtter
150 g Sukrin Dark chocolate
1 ss hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

Mousse:
5 eggeplommer
80 g SukrinMelis
1/2 ts vaniljepulver (evt 1 ts vaniljesukker)
1 ss bakekakao
200 g Sukrin Dark chocolate
5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Bunn:
Sett stekeovnen på 175 grader.

Stivpisk eggehviter og rør deretter inn Sukrin Pluss. Finhakk sjokoladen og vend den inn i eggehvitene sammen med malte nøtter, hvetemel og bakepulver.

Legg bakepapir i bunnen av en springform og smør langs kantene. Hell røren i formen og stek i 35-40 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Vask springformen og ha kakebunnen tilbake i formen.

Mousse :
Pisk eggeplommer og SukrinMelis til luftig eggedosis. Bland sammen kakao og vaniljepulver/-sukker og sikt det inn i eggedosisen.

Smelt sjokoladen i vannbad og bland i et par spiseskjeer med fløte.

OBS: Det er fort gjort at sjokoladen blir for varm, så følg med. Sjokoladen er klar når den er helt flytende. Ikke la den stå over varmen lengre enn dette. Pass også på at det ikke kommer noe vann i sjokoladen.

Bland den smeltede sjokoladen i eggeblandingen. Pisk kremfløten og bland det forsiktig inn i blandingen. Visp alt godt sammen.

Hell blandingen over kakebunnen og sett den kjølig. Dersom du ønsker en iskake settes kaken i fryseren. Husk da på å ta kaken ut av fryseren 10 - 15 min før servering, slik at den blir enklere å skjære.

Tips: Rasp gjerne sjokolade og strø over kaken og/eller pynt med jordbær eller andre friske bær. En bærsaus smaker også godt ved siden av.

Hvis du ønsker å gjøre denne kaken enklere, kan du bruke Sukrin Chocolate mousse.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
303 6 4 28 6

Luksus-kladdkake med SukrinSirup

Luksus-kladdkake med SukrinSirup

En helt nydelig, myk og saftig brownie-liknende sjokoladekake.

Ingredienser

100 g smør
2 egg
60 g Sukrin Gold
1 ts vaniljesukker
28 g kakao
225 g SukrinSirup Gold
90 g hvetemel
50 g FiberFin (kan erstattes med mel)

Fremgangsmåte

Smelt smøret og sett det til side.

Pisk Sukrin Gold og egg lett sammen. Bland kakao og vaniljesukker i eggeblandingen, og tilsett deretter SukrinSirup Gold.

Bland hvetemel og FiberFin sammen i en egen skål. Hell denne melblandingen og det smeltede smøret vekselvis ned i eggeblandingen under omrøring til du får en helt glatt røre.

Hell røren i en form kledd med bakepapir. Vi brukte en form på 20 x 20 cm. Du kan også bruke en rund springform eller en brødform.

Stek sjokoladekaken på 175 grader i ca. 15-20 minutter, etter hvor gjennomstekt du ønsker kaken. Den kan gjerne være litt understekt, da vil den få en mer flytende kjerne.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
255 5 13 15 24

Konfektkake med karamell og sjokoladetopp

Konfektkake med karamell og sjokoladetopp

Denne oppskriften er hentet fra Sofie Hexebergs bok "Kakefest -Uten sukker og mel" Cappelen Damm forlag

Ingredienser

Kakebunn:
250 g mandler
2 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
½ ts salt
2 egg
40 g Finesse
80 g Sukrin eller 40 g Sukrin Pluss

Karamellsaus:
80 g Finesse
50 g Sukrin eller 25 g Sukrin Pluss
1 ½ dl kremfløte

Sjokoladelokk:
100 g Sukrin Dark chocolate
60 g smør

Fremgangsmåte

Kakebunn: Sett ovnen på 160 ºC. Bruk en ildfast form som er ca. 20 cm i diameter, kle bunnen og opp langs kanten med bakepapir, og smør bakepapiret med litt smør. Kjør mandlene i en blender til de er nokså finmalte, men ikke til mel. Ha mandelmassen over i en bolle. Bland inn fiberhusk, bakepulver og salt. Pisk egg, Finesse og Sukrin i fem minutter til en lett eggedosis. Bland det tørre i eggedosisen og ha røren over i formen. Stek bunnen midt i ovnen i 15–20 minutter og avkjøl på rist i formen.

Karamellsaus: Bland ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok over svak varme i 15–20 minutter til det er blitt en tykk, brun saus. Avkjøl. Når bunnen og karamellsausen er helt avkjølt, helles karamellsausen over bunnen som fremdeles er i formen. Sett formen i kjøleskap.

Sjokoladelokk: Smelt sjokolade og smør forsiktig over vannbad eller i mikrobølgeovn og rør sammen til en jevn, blank sjokoladesaus. La den avkjøle noe og hell sjokoladesausen over den kalde stive karamellen på kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Ta kaken ut av formen og del den opp i kvadratiske småbiter ved hjelp av en skarp kniv. Kaken smaker best romtemperert.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
348 9 4 31 10

Rabarbrakake

Rabarbrakake

En frisk og god rabarbrakake er virkelig smaken av sommer.

Ingredienser

300 g rabarbra
3 ss. Sukrin+ (til rabarbraen og på toppen av kaka)
200 g romtemperert smør
100 g Sukrin+ (eventuelt Finesse bakesukker)
3 egg
150 g havremel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver (eventuelt vaniljesukker)
1 ½ ts (6 g) fiberhusk

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 grader varmluft.

Del opp det meste av rabarbraen i små biter. Hold tilbake noen litt lengre biter for å dekorere på toppen av kaken. Bland de små oppkuttede bitene sammen med ca 2 ss Sukrin+.

Rør romtemperert smør og 100 g Sukrin+ luftig ved hjelp av en håndmikser. Tilsett deretter eggene, ett om gangen. Bland sammen havremel, bakepulver og vaniljepulver i en egen bolle og bland dette inn til slutt.

Vend inn de små rabarbrabitene, og fordel blandingen i en kakeform (ca.26 cm) som er kledd med bakepapir. Legg resten av rabarbraen på toppen – lag gjerne et ønsket mønster. Dytt bitene lett ned i deigen, og strø 1 ss Sukrin+ over kaken.

Stek i ca. 40 - 45 minutter. Avkjøl før servering.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
245 5 11 20 3

Saftig sjokoladekake

Saftig sjokoladekake

Denne saftige sjokoladekaken er uten sukker, gluten og melk.

Ingredienser

Kake:
3 egg
225 g kokosmelk, fullfett
50 g Sukrin Gold
45 g Sukrin Pluss (evt. Finesse)
30 g kakaopulver
1,5 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
2 gram salt
30 g Mandelmel (fettredusert)
30 g kokosmel

Glasur:
125 g romtemperert smør
80 g SukrinMelis
30 g vanlig melis
2 ss kakao
1 ts vaniljepulver
3 ss sterk kaffe
eventuelt noen dråper med Stevia vanilje eller sjokolade

Fremgangsmåte

La en boks med fullfett kokosmelk stå kjølig, slik at den fettrike massen samler seg, og hell av den vannaktige delen.

Bland 225 g av denne massen med resten av ingrediensene. Pisk godt til en jevn røre. Stekes i en 22 cm form midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter.

Bland sammen ingrediensene til glasuren og bre over avkjølt kake.


Denne kaken er inspirert av en oppskrift fra Linda Marie Stuhaug

Næringsberegningen er uten glasur.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
177 9 3 14 5

Sjokoladekake med kokoskrem

Sjokoladekake med kokoskrem

Nydelig kombinasjon av sjokolade og kokos.

Ingredienser

Kake:
5 egg
250 g Finesse
200 g romtemperert smør
40 g kakaopulver
1 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
210 g hvetemel

Kokoskrem:
400 g kokosmasse
130 g Finesse
2 dl SukrinSirup Gold
3 dl kremfløte
125 g smør

Fremgangsmåte

Visp sammen egg og Finesse. Tilsett smør, kakao, vaniljesukker og salt, og visp til en jevn røre. Bland til slutt inn melet.

Hell røren i en bakepapir-kledd langpanne på 30 x 40 cm. Stek midt i ovnen ved 200 °C i ca 10 minutter.

Mens kaken steker kan du blande sammen ingrediensene til kremen i en kasserolle, og la småkoke under omrøring i 5 minutter. Fordel kremen over halvstekt kake, og stek i ytterligere 10 minutter.

Avkjøl kaken før den skjæres i ruter. Legg rutene i en boks med papir mellom hvert lag. Rutene egner seg godt til frysing.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
374 5 9 31 12

Sarah Bernard med SukrinMarzipan

Sarah Bernard med SukrinMarzipan

Deilige små konfektkakebiter med seig mandelbunn, fyldig smørkrem og sjokolade på toppen. Lag bunnen enkelt med SukrinMarzipan!

Ingredienser

Bunn:
200 g SukrinMarzipan
1 stk (30 g) eggehvite

Smørkrem:
150 g romtemperert smør
40 g SukrinMelis
1 stk eggeplomme
2 ts kakao
2 ss vann

Sjokoladetopping:
Ca 100 g Sukrin Dark chocolate
1 ts kokosolje/delfiafett

Fremgangsmåte

Bunn:
Bland sammen marsipan og eggehvite. Bruk gjerne en foodprosessor slik at du får en jevn masse. Bruk ca 1 ss av røren til hver bunn og legg på en bakepapirkledd stekeplate med ca 3-4 mm tykkelse.

Stek i cirka 12-15 min ved 175 grader til de blir gyldenbrune. Sett bunnene til avkjøling i kjøleskap.

Vil du gjøre det enda enklere? Dropp eggehviten og rull kuler av SukrinMarzipan som du trykker ganske flate på en bakepapirkledd stekeplate. Stek i ca 8-10 min ved 175 grader. (Bunnene blir mindre porøse uten eggehvite.)

Smørkrem:
Pisk romtemperert smør og SukrinMelis til smørkrem. Tilsett deretter eggeplomme, kakao og vann, og miks dette godt sammen. Avkjøl kremen litt i kjøleskapet, slik at den får en fin smørbar konsistens.

Smør eller sprøyt sjokoladekremen på bunnene slik at de får en høy, rund fasong. Sett kakene på et brett og legg i fryseren i minst 25 min.

Sjokoladetopping:
Lag sjokoladeglasur ved å smelte sjokolade og kokosfett forsiktig i mikrobølgeovn eller over vannbad. Dypp de frosne kakene i glasuren. Sett kakene inn igjen i fryseren slik at sjokoladen stivner. Kakene bør oppbevares i kjøleskap.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
396 6 4 36 14

Kardemommekake med mandler

Kardemommekake med mandler

En god kake med deilig smak av kardemomme.

Ingredienser

125 g smør
125 g SukrinSirup Gold
125 g Sukrin Gold
2 egg
4 dl hvetemel
1 dl FiberFin (kan erstattes med mel)
2 tsk bakepulver
2 ts kardemomme
1 dl melk
50 g Finmalte mandler

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og SukrinSirup sammen med en håndmikser. Pisk inn eggene - ett av gangen.

Rør sammen Sukrin Gold, hvetemel, FiberFin, bakepulver og kardemomme i en egen skål. Bland disse tørre ingrediensene og melk vekselvis inn i smørblandingen. Tilsett til slutt Finmalte mandler.

Hell deigen i en brødform, og stek på 175 °C i ca. 55 minutter.

Denne kaken er inspirert av Det Søte Liv

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
268 6 20 15 13

Marsipankringle med epler

Marsipankringle med epler

Denne kringlen har form som en hvetekringle, men smak og konsistens minner om pai.

Ingredienser

Deig:
50 g gjær
1½ dl melk
3 egg
10 g sukker (brukes som mat for gjæren)
400 g hvetemel
100 g FiberFin (kan erstattes med mel)
200 g smeltet smør

Fyll:
125 g SukrinMarzipan
110 g Sukrin Gold
125 g smør
4 epler i skiver/båter

Pynt:
100 g skivede/hakkede mandler

Fremgangsmåte

Løs opp gjær i lunken melk. Tilsett smeltet smør, deretter egg og sukker. Ha i litt og litt mel av gangen. Kna sammen til en deig -bruk eventuelt en kjøkkenmaskin til denne jobben.
La deigen ligge og hvile i ca. 10 minutter. Kjevle deretter ut til en leiv på ca 15 x 90 cm.

Kna SukrinMarzipan, sukker og smør sammen og bre utover midten av deigen. Legg eplebiter over og brett deigen sammen rundt.

Pensle kringlen med pisket egg, og pynt med mandler og perlesukker. La kringlen hvile i ca. 45 minutter med et klede over. Stekes ved 220 ° C i 14-16 minutter

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
288 6 18 20 8