Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.

Glutenfri kladdkake med sjokolade og peanøtt

Glutenfri kladdkake med sjokolade og peanøtt

En myk og saftig kake som også er kalorilett.

Ingredienser

500 g sukkerfritt eplesyltetøy
2 egg
160 g Finesse
65 g nøytral olje
90 g havremel
2 dl peanøttmel
1 ts salt
2 ts vanilje
50 g bakekakao
1/2 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Bland syltetøy, egg, Finesse og nøytral olje. (Dersom du ikke ønsker hele eplebiter fra syltetøyet må du først mose dette med blender/stavmikser).

Bland sammen havremel, peanøttmel, salt, vanilje, kakao og bakepulver. Bland det våte og det tørre sammen.

Hell røren i en smurt rund kakeform (24 cm). Stek midt i ovnen på 175 grader i ca. 40 minutter. Kaken skal være litt bløt.

Kaken er svært saftig, og klarer seg fint uten glasur, men her er et forslag til en peanøttglasur du eventuelt kan bre over: Rør sammen 8 ss peanøttmel, 8 ts Finesse, en liten klype salt og vann til passelig konsistens.


Denne oppskriften har vi funnet hos Mat for minimagen

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
203 9 16 10 7

Peanøttkake

Peanøttkake

En herlig kombinasjon av peanøtter og sjokolade som vil slå an hos både store og små.

Ingredienser

Bunn:
4 dl finmalte mandler
2 dl salte peanøtter
1 dl SukrinMelis
2 egg
100 g smeltet smør

Peanøttglasur:
100 g Sukrin Dark chocolate
150 g peanøttsmør
50 g smør
2 ss fløte

Fremgangsmåte

Bunn:
Kvern peanøttene lett med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin, slik at du får en blanding av finmalte og grove peanøtter. Bland de kvernede peanøttene sammen med finmalte mandler og SukrinMelis.

Pisk eggene lett sammen før du gnir dem godt inn i deigen med en skje. Rør inn smøret til slutt.

Bre røren ut i en liten langpanneform og stek midt i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.

Peanøttglasur:
Brekk sjokoladen i biter. Smelt alle ingrediensene sammen til glasur i en kjele. La glasuren avkjøles litt før den smøres over kaken.

Sett peanøttkaken kaldt slik at glasuren stivner. Skjær kaken i ruter, eller bruk pepperkakeformer til å stikke ut fine figurer.


Denne oppskriften har vi hentet fra Cecilie Theiste-Bratlis bok "Fristende lavkarbo - enkle og nydelige bakverk du kommer til å elske".

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
528 15 7 47 7

Black Magic sjokoladekake

Black Magic sjokoladekake

Nydelig glutenfri konfektkake for den voksne gane.

Ingredienser

250 gram smør
250 gram Sukrin Dark chocolate
1/2 dl kaffe
1 ts vaniljepulver (eventuelt vaniljesukker)
100 g SukrinMelis
4 egg

Fremgangsmåte

Smelt smør og sjokolade sammen med kaffe i en kjele på svak varme. Rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen og la avkjøle noe. Pisk egg og SukrinMelis til eggedosis, og bland denne sammen med sjokoladen.

Hell røren i en liten, rund form (20 cm) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175 grader i 50-60 min (følg med så ikke overflaten blir brent). Den lange steketiden er nødvendig fordi kaken ikke inneholder mel.

La kaken avkjøles helt i formen. Løsne kaken ved å skjære rundt kanten med en skarp kniv. Server kaken med et dryss SukrinMelis over.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
378 6 2 37 6

Stor bløtkake

Stor bløtkake

En nydelig bløtkake uten sukker - perfekt til 17. mai, fødselsdag og konfirmasjonsfeiring.

Ingredienser

Til 12 porsjoner
Bunn:
6 egg
150 g Sukrin
100 g siktet hvetemel
50 g FiberFin (kan erstattes med mel)
1 ts bakepulver

Fyll:
1 dl blåbær + Sukrin, evt. blåbærsyltetøy
1 dl bringebær + Sukrin, evt. bringebærsyltetøy
4 dl kremfløte, evt. ferdig vaniljekrem
1 ss Sukrin

Pynt:
4 dl kremfløte
1 ss Sukrin
Bær, frukt eller annet etter ønske

Fremgangsmåte

Bunn:
Ta frem en liten langpanne (ca. 20x30 cm), og sett stekeovnen på 175 grader. Denne røren kan også bakes i en stor langpanne (ca. 30x40). Da blir lagene litt tynnere, noe som kan være fint hvis du vil lage en kake med tre lag.

Visp egg og Sukrin til stiv eggedosis (ca. 6-8 minutter). Sikt i mel og bakepulver, og bland alt lett sammen med en slikkepott. Legg bakepapir i bunnen av langpannen, hell i røren og stek sukkerbrødet midt i ovnen i ca. 30 minutter.

Del sukkerbrødet i 2 eller 3 deler før det blir helt kaldt, og legg et fuktig håndkle over. Sukkerbrødet vil antakelig få en sprøere overflate enn vanlig sukkerbrød, men har den samme gode smaken.

Før du fyller bløtkaken, bør bløtkakebunnen dynkes med melk eller juice – ellers kan den lett bli tørr. Bruk 3-4 ss på hvert lag.

Fyll:
Fordel blåbær(syltetøy) over det ene kakelaget. Visp kremen til fyllet med Sukrin. Fordel halvparten av kremen jevnt over bærene.

Legg på neste lag sukkerbrød og fordel bringebær- eller jordbær(syltetøy) over dette. Dekk bærene med krem. Legg på toppen.

Pynt:
Visp fløte og Sukrin, og dekk hele kaken med krem. Pynt med bær eller annet like før servering. Du kan også pynte med f.eks. blå druer, ananas, kiwi, fersken eller hermetiske pærer.

Tips: Bløtkaken blir ekstra saftig og god om den lages dagen før.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
191 4 6 16 3

Suksessterte

Suksessterte

En selvskreven kake på alle festbord. Med Finesse smaker denne helt likt som originalen, selv uten tilsatt sukker.

Ingredienser

Bunn:
180 g grovmalte mandler
60 g Finmalte mandler
90 g Finesse bakesukker
5 eggehviter

Krem:
5 eggeplommer
1/2 dl melk
50 g Finesse bakesukker
1 ts vaniljesukker
0,5 ss maisenna
125 g romtemperert smør

Fremgangsmåte

Mal mandler grovt i en foodprosessor eller kvern. Bland de grovmalte mandlene med Finmalte mandler og Finesse.

Pisk eggehvitene stive og vend dem inn i mandlene. Ha røra over i en kakeform (22-24 cm) med bakepapir, og stek på 160 grader i ca. 30 minutter.

Bland eggeplommer, melk, Finesse, vaniljesukker og maisenna godt sammen i en kjele. Varm opp under omrøring ved middels temperatur. Når kremen tykner, tar du kjelen av varmen og lar kremen avkjøle seg litt før du tilsetter romtemperert smør i biter. Avkjøl kremen i kjøleskap til den stivner.

Når bunnen og kremen er helt avkjølt, legges bunnen på et serveringsfat og kremen fordeles på toppen.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
361 11 4 31 6

Kvæfjordkake

Kvæfjordkake

En sukkerfri variant av Norges nasjonalkake, også kjent som "Verdens Beste".

Ingredienser

Bunn:
100 g smør
80 g Sukrin Gold
4 eggeplommer
50 g kokosmel
1 dl fløte
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk

Marengs:
4 eggehviter
120 g SukrinMelis (evt. vanlig Sukrin)
Noen få dråper eddik
50 g hakkede/skivede mandler

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 110 grader.

Bunn:
Rør smør og Sukrin til det blir lett og luftig. Rør inn eggeplommene, en av gangen.

Ha i kokosmel, bakepulver og fløte. Kokosmel suger til seg mye væske og gjør at røra fort får en ganske seig konsistens, så du bør ha en liten bakepapirkledt langpanne klar. Fordel røra raskt utover. Bruk gjerne en smørkniv eller en stor skje dyppet i vann for at dette skal bli enklere.

Marengs:
Pisk eggehvitene nesten stive, bland deretter inn SukrinMelis (Sukrin) og eddik. Alt piskes deretter helt stivt til marengs.

Ha marengsmassen over deigen og strø over mandelspon.

Stek midt i ovnen i 1 time og 15 min.

Etter endt steketid slås temperaturen i ovnen av, men la kaken stå i ovnen til den har temperert seg litt. Ta ut og avkjøl.

Del kaken i to. Pisk krem eller vaniljekrem. Ha kremen på den ene kakedelen og sett den andre delen oppå.

Pynt gjerne med jordbær eller annen frisk frukt.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
236 6 2 22 3

Gulrotkake

Gulrotkake

En saftig og fiberrik gulrotkake med en uimotståelig glasur!

Ingredienser

Bunn:
4 egg
180 g Sukrin Gold
210 g hvetemel
½ dl FiberFin (kan erstattes med mel)
2 ts natron
2 ts vaniljepulver
2 ts kanel
1 ts muskatnøtt, revet
2 ts kardemomme
1 ts ingefær
150 g smør, eller 1,5 dl rapsolje
6 dl gulrøtter, grovrevet

Glasur:
150 g Kremost naturell
50 g smør (romtemperert)
70 g SukrinMelis
2 ts vaniljeessens

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 °C. Pisk eggene luftige, og rør deretter inn Sukrin Gold. Bland sammen de tørre ingrediensene og vend dem forsiktig inn i eggedosisen. Rør inn smeltet smør/olje til sist.

Riv gulrøttene grovt, og vend dem inn i røren. Smør en rund form (22 - 24 cm i diameter), og hell røren i. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.

Bruk en mixmaster og rør 50 g romtemperert smør godt sammen med 70 g SukrinMelis. Bland deretter inn 150 g kremost naturell og vaniljeessens. Bre glasuren over gulrotkaken.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
231 5 15 16 3

Sjokolade-konfektkake

Sjokolade-konfektkake

En mektig kake med fudgy konsistens

Ingredienser

80 g mandelsmør
4 ss brunet smør
100 g Sukrin Gold
1 ts. vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
2 store egg
40 g kakaopulver
7 g gelatinpulver
1/4 ts salt
1/8 ts bakepulver
1/4 ts espressopulver
40 g hakket SukrinSjokolade

Fremgangsmåte

Start med å brune smør i en kjele på medium varme. Det tar noen minutter før smøret begynner å bli brunt. Pass på at det kun blir en lys, nøttebrun farge og ikke brent.

Sett stekeovnen på 175 °C. Kle en rund form eller en brødform med bakepapir.

Bland det brunede smøret, mandelsmør, Sukrin Gold og egg godt sammen med en elektrisk mikser til det blir en kremet masse.

Rør inn espressopulver, bakepulver, kakaopulver, gelatinpulver og salt til alt er godt blandet. Tilsett den hakkede sjokoladen.

Hell røren i formen og stek på nederste rille i 16-18 minutter. Avkjøl kaken helt før du skjærer i den. Oppbevares i tett boks i kjøleskapet. Kan også fryses.


Denne oppskriften er hentet fra boken Frøken Holm nr. 1

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
315 12 5 26 6

Selskapssjokoladekake

Selskapssjokoladekake

En flott og god kake som passer perfekt på et festbord.

Ingredienser

Sjokoladekake:
2 egg
90 g SukrinMelis
1 1/2 dl melk
200 g siktet speltmel eller hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao (ettersom hvor mørk du ønsker sjokoladekaken)
150 g smør

Glasur:
2 dl fløte
200 g Sukrin Dark chocolate

30 g hakkede mandler/pistasjenøtter eller annet til pynt

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Smelt smøret og la det avkjøles noe. Pisk egg og SukrinMelis sammen, og ha i melk. Sikt og bland alt det tørre, og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Tilsett det smeltede smøret til slutt.

Stekes ved 180 grader i en rund springform (24-26 cm) i ca. 30 minutter.

Glasur:
Varm opp fløten i en kjele til kokepunktet. Ta kjelen av plata, og legg oppdelte sjokoladeruter i den varme fløten. Rør rundt til sjokoladen har smeltet.

Hell over kaken med en gang. En god glasur er viktig til kaken, så bruk en mørk sjokolade du synes smaker godt. Vi har brukt Sukrin Dark Chocolate.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
335 7 15 27 5

Bløtkake av Bakemix

Bløtkake av Bakemix

Bruk Sukrin Bakemix som utgangspunkt når du skal lage bløtkake.

Ingredienser

1 eske Sukrin Bakemix
4 store egg
1,5 dl vann
1 dl olje

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene og visp til en glatt, jevn røre. Stek midt i ovnen på 175 grader i ca. 30-35 min.

Del kaken i 2 lag. Fyll med syltetøy, krem eller vaniljekrem, og pynt med krem på toppen.

Tips: Hvis du vil lage marsipankake kan du bruke SukrinMarzipan til marsipanlokket.


Næringsberegningen er gjort på kakebunn + 3 dl kremfløte + 30 g bringebær, 30 g blåbær og 30 g jordbær.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
234 9 8 17 5