Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.
Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.
En saftig og frisk kake med masse deilig bærsmak
4 egg
80 g Finesse bakesukker
60 g Havrefiber
2 dl lettmelk
50 g smeltet smør
1 ts bakepulver
ca 160 g frossen bærblanding
Topping:
50 g romtemperert smør
35 g Finesse bakesukker
150 g kremost naturell
ca 40 g frossen bærblanding
Pisk sammen egg og Finesse. Bland inn Havrefiber, melk, smør og bakepulver. Vend inn frosne bær helt til slutt.
Hell røren i en smurt form (24 cm). Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 35 minutter. Sett kaken til avkjøling.
Bruk en miksmaster og rør romtemperert smør og Finesse godt sammen. Blad deretter inn kremost. Bre utover avkjølt kake, og pynt med bær på toppen.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
183 | 4 | 3 | 14 | 8 |
En forfriskende sitronkake av Sukrin Kakemix.
1 eske Sukrin Kakemix
4 store egg
1,5 dl vann
1/2 dl olje
Saft og revet skall av én sitron
Bland ingrediensene og visp til en glatt, jevn røre.
Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 30 min.
Glasurforslag: Fyldig ostekrem av 150 g kremost naturell, 50 g smør, 50 g SukrinMelis, (evt. litt annen søtning i tillegg om ønskelig).
Næringsberegningen er gjort uten glasur.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
206 | 13 | 10 | 11 | 8 |
En frisk og syrlig sitronpai med masse deilig smak.
Deig:
175 g hvetemel (eventuelt glutenfri melblanding - lys)
80 g romtemperert smør
2 ss kaldt vann
1 ts Sukrin Gold
1 ss smør til smøring av paiformen
Fyll:
125 g smør
saften av 3 sitroner (ca 1,5 dl)
6 eggeplommer
85 g Finesse
3 ss kremfløte
4 eggehviter
Finn en paiform på ca. 25 cm diameter. Sett ovnen på 200 grader.
Deig:
Smuldre smør og hvetemel sammen. Tilsett Sukrin Gold og vann, og jobb alt sammen til en jevn deig. Dekk deigen med plast og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
Smelt en spiseskje med smør, og smør paiformen. Jobb deigen jevnt ut i formen og prikk små hull med en gaffel. Stek deigen på nederste rille i ca. 20 minutter før den avkjøles.
Fyll:
Smelt smøret på middels varme og avkjøl. Vask sitronene godt, riv skallet og klem ut sitronsaften. Bland eggeplommene og Finesse godt sammen i en kald kjele. Tilsett det avkjølte smøret, fløten, sitronsaften og det revne sitronskallet. Sett kjelen på svak varme og rør til det tykner. Avkjøl deretter blandingen.
Pisk eggehvitene stive, vend inn den avkjølte blandingen til alt er helt jevnt, og hell over i den avkjølte paideigen. Sett sitronpaien kjølig i minst 4 timer før servering. Paien kan også fint lages dagen før.
Serveringstips: Pisk 2 dl kremfløte og ½ ts Finesse og legg på som pynt før servering. Bruk også gjerne friske bær eller sitronskiver.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
302 | 6 | 12 | 24 | 2 |
En nydelig kombinasjon av frisk sitron og saftige blåbær. Den luftige sitronkremen gjør smaksopplevelsen komplett.
Kake:
200 g romtemperert smør
100 g Finesse
3 egg
1 dl sitronsaft (ca. 2 sitroner)
1 ss revet sitronskall
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
180 g blåbær
Sitronkrem:
1/2 dl sitronsaft (ca. 1 sitron)
70 g Finesse
2 egg
2 eggeplommer
1 ss maisenna
3 ss smør
2 dl kald kremfløte
Sørg for at du har romtemperert smør før du starter. Sett ovnen på 180 °C. Smør eller kle en rund kakeform (ca 20 cm i diameter) med bakepapir.
Pisk romtemperert smør og Finesse sammen til en lys og luftig masse. Visp inn eggene, ett og ett om gangen. Tilsett 1 dl sitronsaft og 1 ss revet sitronskall. Sikt inn hvetemel og bakepulver og rør til alt er godt blandet. Ikke rør for mye - da vil kaken bli tung og kompakt. Vend blåbærene inn i røra.
Fordel kakerøren jevnt utover kakeformen og stek midt i ovnen i ca. 50 min. Avkjøl kaken helt før du løsner den fra formen.
Sitronkrem:
Lag sitronlake ved å koke opp sitronsaft og Finesse i en kasserolle under omrøring. Trekk til side og la laken avkjøle til cirka 50 grader.
Pisk egg, eggeplommer og maisenna sammen i en bolle til du har en klumpfri blanding. Pisk inn litt og litt sitronlake i eggeblandingen og hell deretter alt tilbake i kasserollen. Varm opp kremen til den tykner. Rør hele tiden for å unngå klumper.
Trekk sitronkremen til side og la den avkjøle seg litt. Rør inn romtemperert smør og sett kremen i kjøleskapet til den er helt avkjølt.
Pisk fløten til stiv krem og rør sammen med sitronkremen.
Montering:
Du kan velge å bruke all sitronkremen som glasur på toppen av kaken, eller du kan dele kaken og bruke halvparten av kremen som fyll. Tips for å dele kaken jevnt: Skjær et 1 cm dypt snitt jevnt rundt hele bunnen der du vil dele den. Ta en dobbel sytråd, legg den rundt kakebunnen og før inn i snittet. Stram til slik at tråden deler kaken.
Pynt kaken med ekstra blåbær og revet sitronskall. Kaken bør oppbevares kjølig på grunn av sitronkremen.
Hvis du ønsker en glutenfri og enklere variant av kakebunnen, kan du bruke Kakemix og legge til 1 dl sitronsaft og 180 g blåbær ved tilberedningen.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
275 | 5 | 12 | 21 | 3 |
En saftig kake med deilig mandelsmak. Toppingen er det bare fantasien som setter grenser for.
130 g nøytral olje eller smeltet smør
2 egg
2 ½ dl melk
200 g Mandelmel (fettredusert)
3 ts bakepulver
120 g SukrinMelis
Topping:
Sukkerfritt syltetøy, eller friske bær og Sukrin
Evt. krem eller vaniljekrem
Bland melk, olje/smør og egg i en bolle, og de tørre ingrediensene i en annen bolle. (Du kan erstatte halvparten av fettet med fruktpurè som for eksempel usøtet eplemos om ønskelig.)
Ha væsken over i det tørre, og rør deigen godt sammen. Hell røren over i en rund form, 24-26 cm, og sett på rist. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.
Ha på syltetøy eller krem når kaken er avkjølt. Dekorer gjerne med friske bær.
Næringsinnholdet er beregnet med olje og uten topping.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
254 | 12 | 4 | 20 | 5 |
En delikat og kjempeenkel blåbærsmuldrepai!
Smuldredeig:
1 dl havregryn (45 g)
½ dl hvetemel (30 g)
½ dl (30g) FiberFin (kan erstattes med mel)
3 ss Sukrin Gold
½ dl mandler eller valnøtter (40 g) - grovhakket
80 g smør
Fyll:
500 g blåbær (friske eller frosne)
1 dl Sukrin Gold (90 g)
1 ss potetmel/maisennamel
Bland ingrediensene til deigen i en bolle med en gaffel eller food processor (denne vil hakke nøttene samtidig).
Legg bærene i en form, og bland med potetmel og Sukrin Gold. Dryss smuldredeigen over.
Stekes ved 225 grader i ca. 25 minutter.
Server gjerne med is eller vaniljekesam.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
164 | 3 | 11 | 11 | 6 |
Lag en enkel og frisk kake med smak av herlige bringebær
1 eske Sukrin Kakemix
4 store egg
2 dl vann
1 dl olje eller kesam
Frosne eller friske bringebær
Bland ingrediensene og visp til en glatt, jevn røre. Strø over bringebær.
Stekes midt i ovnen på 175 grader i 30 min.
Glasurforslag: "Sukkerfri vaniljekesam" av et beger kesam blandet med 2 ss SukrinMelis og 1 ts vaniljepulver.
Næringsberegningen er gjort uten glasur.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
229 | 12 | 9 | 15 | 7 |
Hvis du vil ha annet fyll i muffinsene, kan du bytte ut bringebær med det du måtte ønske.
140 g Finmalte mandler
130 g Finesse (eventuelt Sukrin+)
35 g Havrefiber
7 g fiberhusk
1 ts bakepulver
½ ts natron
75 g smør
2,5 dl kulturmelk
2 egg
100 g bringebær
Sett stekeovnen på 175 °C og sett 12 papirformer i et muffinsbrett.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, og ha alle de våte ingrediensene i en annen bolle. Pisk de våte ingrediensene godt sammen. Bland deretter godt sammen med de tørre ingrediensene.
Fyll muffinsformene ¾ fulle og trykk ned noen bringebær i hver form. Stek på midterste rille i ca. 25 min. Avkjøl på rist.
Muffinsene er veldig gode som de er, men hvis du ønsker glasur, kan vi anbefale denne:
70 g smør
50 g Finesse
200 g kremost naturell
Bland alle ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin/miksmaster. Bruk en sprøytepose og pynt muffinsene.
Denne oppskriften er hentet fra boken Frøken Holm nr. 1
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
307 | 8 | 4 | 24 | 13 |
Troikakake har mange lag, så den tar litt tid å lage. Men flere av lagene er smarte ferdigløsninger, og resultatet blir så utrolig godt at det virkelig er verdt tiden. Denne kaken er en sann smaksopplevelse!
300 g Finmalte mandler
60 g Sukrin Gold
100 g SukrinSirup Gold
3 eggehviter
100 g Sukrin Dark chocolate
1 pakke (sukkerfri) bringebærgele
1 pakke Sukrin Chocolate Mousse
1 dl melk
1 pakke SukrinMarzipan
150 g Sukrin Dark chocolate
15 g kokosolje eller delfiafett
Mandelbunn:
Sett ovnen på 175 grader. Bland Finmalte mandler, Sukrin Gold, SukrinSirup Gold og eggehviter godt sammen. Hell blandingen i en liten rund kakeform (20 cm) med bakepapir i bunnen og smurte kanter. Stek i ca. 15 minutter, til den er gyllen på toppen. Ta ut av ovnen og la avkjøle i formen - du kan gjerne sette hele formen i kjøleskapet, slik at den kjøles ned raskere.
Sjokoladelag:
Smelt 100 g sjokolade, og smør utover den avkjølte mandelbunnen (mens den fortsatt er i formen). Sett formen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Gelélag:
Lag gelé etter anvisning på pakken. La den avkjøles i kjøleskap til den er kald og tyktflytende. Fordel geléen utover kakebunnen med den stivnede sjokoladen, og sett formen tilbake i kjøleskapet til geléen har stivnet helt.
Mousselag:
Pisk pulveret i Sukrin Chocolate mousse-pakken sammen med 1 dl melk i ca. 3. minutter med miksmaster. Hell moussen over kaken, og sett hele formen i fryseren før marsipanen legges på.
Marsipanlag:
Fjern ringen på kakeformen forsiktig, løsne kaken fra bakepapiret, og sett den på et serveringsfat. Kjevl ut marsipanen. Det kan være lurt å bruke et bakepapir under marsipanen, slik at den blir lettere å løfte av benken når den er passe tynn. Legg marsipanlokket over kaken.
Sjokoladetopp:
Smelt sjokoladen sammen med kokosolje/delfiafett, og smør utover kaken. Oppbevares i kjøleskap.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
253 | 8 | 6 | 19 | 12 |
Sjokoladepai med mørk og fyldig sjokoladesmak!
Bunn:
130 g kokosmasse
50 g havregryn
50 g kakaopulver
2 ts vaniljepulver (kan sløyfes eller erstattes med vaniljesukker)
12-15 store dadler (avhengig av størrelse)
1 klype havsalt
Sjokoladeganache:
30 g kakaopulver
140 g kokosmelk
110 g kokosolje (nøytral smak)
1 ts vaniljepulver
45 g SukrinSirup Gold
250 g Sukrin Dark chocolate
Lag bunnen først. Ha alt unntatt dadlene i en kjøkkenmaskin med knivblad og mal dette fint. Ha så i dadlene, og kjør videre til det blir en seig masse.
Ha bakepapir i bunnen av en form, og trykk massen utover bunnen og litt oppover kantene. Denne porsjonen passer fint til en liten rund form (ca 20 cm). Sett bunnen i fryseren mens du lager fyllet.
For å lage sjokoladeganache varmes kokosmelk og kokosolje i en kjele til kokepunktet. Hakk opp sjokolade i små biter, og ha det i en bolle. Hell den varme kokosmelken over, og la dette stå i to minutter.
Rør i blandingen helt til all sjokoladen er løst opp. Ha i kakaopulver, SukrinSirup og vaniljepulver. Bland godt sammen, og hell blandingen over den avkjølte bunnen. Sett den tilbake i fryseren til fyllet har stivnet.
Server gjerne sammen med bær. Paien holder seg lenge i kjøleskapet.
Næringsberegningen er gjort med Nick's Dark Chocolate og 12 dadler.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
511 | 6 | 18 | 44 | 11 |