Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.
Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.
Tynne, sprø flarn med smak av havre og karamell.
Til 16 stk
100 g smør
80 g Sukrin Gold
100 g SukrinSirup Caramel
120 g små havregryn
4 ss mel, f.eks. Mandelmel (fettredusert)
Smelt alle ingrediensene sammen i en kjele.
Legg små klatter på et bakepapir-kledd stekebrett og stek ved 160 grader i 7 minutter.
La flarnene avkjøles på rist etter steking til de blir sprø.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
340 | 8 | 21 | 22 | 15 |
Endelig går det an å lage litt sunnere pepperkaker som smaker like godt som de du er vant til.
150 g smør
1 dl SukrinSirup Gold/Caramel
150 g Sukrin Gold (eller 90 g Finesse)
1 dl kremfløte
300 g hvetemel
1 dl (60 g) FiberFin (kan erstattes med mel)
½-1 ts nellik
½-1 ts ingefær
½-1 ts pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
1 dl hvetemel til utbaking
Bland SukrinSirup, Sukrin Gold (eller Finesse) og smør i en kjele, og varm opp til alt er helt oppløst. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe.
Rør inn fløte først, så hvetemel, FiberFin, krydder og bakepulver. Bland godt. Dekk deigen til og la den stå i romtemperatur til du skal bake ut pepperkakene.
Kna deigen og kjevle ut en leiv til 3 mm tykkelse. Stikk ut figurer. Stek på plate med bakepapir på 175 grader i 8-10 minutter. Avkjøl pepperkakene på rist.
Merk: Hvis du bruker Sukrin Gold i oppskriften, vil disse pepperkakene bli litt mykere enn vanlige pepperkaker når de er nystekte. Men om du oppbevarer dem i en kakeboks i et par dager, blir de like sprø som dem du er vant til. (Hvis du bruker Finesse skal de bli sprø med en gang.)
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
311 | 4 | 25 | 19 | 14 |
Disse mandelsnittene er en storfavoritt på kakebordet.
Bunn:
80 g fettredusert Mandelmel
100 g Finmalte mandler
50 g hakkede mandler
100 g kaldt smør
1 egg
65 g Sukrin Gold
1 ts vaniljepulver/vaniljesukker
Fyll:
5 ss SukrinSirup Gold
65 g smør
30 g Finesse bakesukker
130 g mandelflak
Pynt:
80 g Sukrinsjokolade
Hakk mandlene fint, men ikke helt finmalt. Bland sammen med fettredusert Mandelmel og Finmalte mandler. Smuldre kaldt smør ned i melblandingen.
Tilsett resten av ingrediensene til bunnen, og kna sammen til en deig. Avkjøl i kjøleskap i ca. en time. Kjevl ut på bakepapir til deigen er ca. en halv cm tykk, og legg på et stekebrett.
Bland alle ingrediensene til fyllet i en liten kjele, og varm på medium varme til Finessen smelter helt. La det avkjøle i 5 minutter, og hell det deretter over bunnen.
Stek i ca. 20 min på 200 °C. Avkjøl kaken, og lag snitter ved å først skjære opp i kvadrater, før du deler hvert kvadrat på skrå.
Smelt sjokolade i vannbad eller mikrobølgeovn. Dypp den ene siden av mandelsnittene i sjokoladen, og la snittene avkjøles til sjokoladen har stivnet.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
454 | 14 | 6 | 39 | 12 |
Her er en oppskrift på nydelige nøtteroser uten tilsatt sukker.
100 g malte hasselnøtter
75 g Finmalte mandler
2 eggehviter (ca. 70 g)
75 g Finesse bakesukker
1 klype salt
24 hele hasselnøtter
ca. 160 g Sukrinsjokolade til dypping
Sett stekeovnen på 180 °C
Mal hasselnøtter i en mandelkvern eller kjøkkenmaskin. Bland sammen med Finmalte mandler.
Pisk eggehviter, salt og Finesse stivt. Rør nøtteblandingen forsiktig inn i eggehvitene. Massen skal være fast nok til å holde formen, men ikke for hard til at den kan sprøytes ut gjennom sprøyteposen.
Bruk sprøytepose og sett ca. 24 rosetter med god avstand på et stekebrett med bakepapir. Legg en hel hasselnøtt på midten av hver rosett.
Stek midt i ovnen i ca. 12 minutter, til kakene har fått litt farge. La deretter kakene hvile på stekebrettet i 5-10 minutter før de legges til avkjøling i kjøleskap.
Når kakene er helt avkjølt, kan undersiden dyppes i sjokolade som er smeltet i mikrobølgeovn eller vannbad. La kakene ligge med sjokoladesiden opp til sjokoladen er stivnet.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
419 | 11 | 6 | 35 | 13 |
Lag herlige pepperkaker uten hvetemel og sukker!
100 g Mandelmel (fettredusert)
80 g FiberFin (kan erstattes med mel)
1 ts bakepulver
4 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts ingefær
1 ts nellik
100 g smør, romtemperert
2 ss SukrinSirup Gold
100 g Sukrin Gold
2 eggehviter
Bland mandelmel, FiberFin, bakepulver og krydder i en bolle.
Varm opp SukrinSirup til den blir tyntflytende, og pisk sammen med romtemperert smør og Sukrin Gold i en bolle. Ha i eggehviten og pisk videre.
Tilsett det tørre og bland godt. Sett deigen kjølig en stund, slik at mandelmelet får satt seg.
Deigen kan bli litt klissete. Strø da litt ekstra FiberFin på deigen og hendene når du skal behandle den. Legg figurene på stekebrett kledd med bakepapir.
Stekes på 180 grader i ca. 8 min.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
282 | 12 | 8 | 18 | 20 |
Enkel og veldig godt.
SukrinMarzipan
Pynt:
Kanel
Sukrin eller Sukrin:1
Skjær SukrinMarzipan i tynne skiver, eller kjevl ut hele marsipanpølsen, og stikk ut i ønskede former. Legg på en stekeplate med bakepapir, og strø Sukrin og kanel over.
Stekes på 180 °C i ca. 8 minutter.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
294 | 8 | 9 | 19 | 28 |
Krumkaker er en av de mest populære tradisjonelle julekakene vi har. I denne oppskriften har vi byttet ut sukker med Finesse bakesukker.
2 egg
50 g Finesse bakesukker
60 g smør
1 ½ ts vaniljesukker
60 g hvetemel
60 g potetmel
1 dl kaldt vann
Smelt smøret og la det avkjøles. Pisk eggedosis av egg og Finesse.
Bland hvetemel, potetmel og vaniljesukker. Tilsett litt av melblandingen i eggedosisen og pisk den godt inn. Bland deretter inn smøret og vend inn resten av melblandingen. Tilsett til slutt kaldt vann litt etter litt mens du rører.
Stek krumkakene på høy varme i et krumkakejern til de har gyllen farge. Ca. to spiseskjeer med røre rekker til en krumkake. Form krumkakene til kremmerhus rundt en krumkakepinne raskt mens kaken fremdeles er rykende varm. Oppbevar krumkakene i en tett boks.
Tips: Skålformede krumkaker kan lages ved å brette krumkakene rundt et glass som står opp ned. Press kakene inntil glasset ved hjelp av et kjøkkenhåndkle for å unngå å brenne fingrene.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
244 | 5 | 22 | 14 | 3 |
Gode, saftige smultringer laget med Finesse bakesukker.
3 egg
150 g Finesse
30 g smeltet smør
1 dl kremfløte
1 dl kulturmelk
1/3 ts hornsalt
2,5 ts bakepulver
1,5 ts malt kardemomme
400 g hvetemel, pluss mel til utbaking
Smult til frityrkoking
Visp egg og Finesse til stiv eggedosis. Visp fløten til krem og bland den i eggedosisen. Tilsett deretter kulturmelk.
Bland sammen hornsalt, bakepulver, kardemomme og hvetemel, og sikt det inn i blandingen. Tilsett smøret til slutt, og rør alt sammen til en deig. La den stå kaldt i noen timer, eller gjerne til neste dag.
Stø litt mel utover benken/bordet, og kjevle ut deigen til den er ca. 1 cm tykk. Ha godt med mel tilgjengelig til utkjevlingen, da deigen fort kan bli litt klissete. Stikk ut ringer med en smultringform. Dypp smultringformen i mel mellom hver gang du stikker ut en ny smultring for at deigen ikke skal sette seg fast. La kakene stå kaldt til de skal smultkokes.
Varm opp smult i en gryte til ca. 180 °C. For å sjekke om smulten er varm nok, kan du stikke ned en trepinne, og se om det bobler rundt pinnen. Boblene er tegnet på at det er klart for koking. La smultringene koke i det varme smultet til de er blitt gyllenbrune på begge sider. Ta dem opp med en pinne og la dem renne av på kjøkkenpapir. Pass på at smulten holder jevn temperatur under hele kokingen.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
252 | 8 | 29 | 9 | 5 |
Deilige cupcakes med smak av jul - enkelt og kjapt.
1 eske Sukrin Kakemix
2 ts (5g) kanel
1 ts (3g) nellik
1 ts (2,2g) ingefær
4 store egg
2 dl vann
1 dl olje
50 g romtemperert smør
35 g Finesse
150 g naturell kremost
Bland alt krydderet sammen med Kakemix-pulveret. Pisk egg, vann og olje sammen i en separat bolle. Ha den tørre blandingen opp i den våte, og rør til du får en glatt deig.
Ha deigen i former og stek på 175 grader i ca. 15-20 min, avhengig av størrelse. La avkjøles på en rist.
Pisk smør og Finesse sammen med en håndmikser. Tilsett kremost og pisk til du har en jevn ostekrem.
Dekorer cupcake-ene med ostekremen når de er helt avkjølt.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
257 | 11 | 8 | 18 | 7 |
Sukkerfrie og fiberrike - smaken er fortsatt like god!
200 g meierismør
40 g Sukrin Gold
75 g Sukrin Pluss (evt. Finesse)
100 g Mandelmel (fettredusert)
140 g hvetemel
60 g FiberFin (kan erstattes med mel)
1 ts kanel
1 ts natron
1 ts vaniljepulver
1 eggeplomme
40 g SukrinSirup Gold
Topping:
1 eggehvite
20 g finhakkede mandler
Sukrin
Rør sammen smør, Sukrin Gold og Sukrin Pluss i en kjøkkenmaskin (pga. Sukrin Gold blir ikke smørblandingen helt hvit). Bruk gjerne en flatvisp hvis du har, men ballongvisp gjør også jobben.
Ha i SukrinSirup og eggeplommer, rør på lavere hastighet og tilsett alt det tørre. La deigen gjerne ligge i plastfolie på kjøkkenbenken i 30 minutter.
Del deigen i to og rull til pølser. Trykk pølsene flate på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle med eggehvite og strø over mandler og litt Sukrin.
Stek på 180 grader i ca. 15 minutter til de har fått en gyldenbrun farge. Skjæres i staver på skrå med en gang de er ute av ovnen og avkjøles på rist. Disse er myke når de er nystekte, men blir sprø ved avkjøling.
Denne oppskriften er inspirert av Marit Paulsen
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
381 | 11 | 17 | 27 | 12 |