Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.
Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.
Lag perfekt seige kransekakestenger uten å bruke sukker.
125 g mandler
125 g Finmalte Mandler
125 g Finesse
2 eggehviter (ca. 75 g)
Kvern hele mandler med skall i en kjøkkenmaskin. Bland de kvernede mandlene sammen med Finmalte mandler og Finesse. Kna inn eggehvitene for hånd, litt etter litt. Sett deigen kjølig i minst en time, gjerne over natta.
Sett ovnen på 200 °C. Fukt hendene med kaldt vann, form til pølser og kutt i ønsket størrelse. Stek stengene i ca. 10-12 minutter - følg godt med så de ikke blir for brune.
Pynt etter ønske med f.eks. melisglasur og smeltet sjokolade. Forslag til melisglasur: Pisk 30 g SukrinMelis, 15 g Finesse, 10 g eggehvite sammen med en miksmaster til glasuren er hvit og luftig. Bruk en sprøytepose og dekorer.
Denne oppskriften har vi hentet fra Fett & Forstand
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
395 | 14 | 5 | 30 | 11 |
En deilig terte med marsipanfyll og toscatopping.
Mørdeig:
100 g smør
50 g Sukrin Gold
1 egg
120 g hvetemel
40 g FiberFin (kan erstattes med mel)
Marsipanlag:
250 g SukrinMarzipan
50 g Sukrin Gold
50 g Finesse
2 egg
70 g hvetemel
40 g FiberFin
Toscatopping:
65 g kremfløte
40 g Sukrin Gold
40 g smør
40 g SukrinSirup Gold
40 g mandelflak
40 g hasselnøttkjerner
Smuldre det kalde smøret over melet, og tilsett Sukrin Gold og egg. Kna deigen raskt sammen til den blir smidig og glatt. Pakk deretter mørdeigen inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i 1/2-1 time.
Dekk en springform med mørdeigen. Rasp/del SukrinMarzipan i små biter og bland med Sukrin Gold og Finesse. Bland inn ett egg om gangen. Tilsett deretter hvetemel og FiberFin, og elt alt sammen. Legg marsipanmassen over mørdeigen og stek ved 180° C i 25 minutter.
Kok opp fløte med Sukrin Gold, SukrinSirup og smør. La den småkoke til den er gylden i fargen. Tilsett deretter nøtter og mandler og kok opp massen til den har en fastere konsistens. Husk å røre konstant i gryten.
Fordel toscamassen på toppen av terten og stek den ved 220° C i 8-10 minutter. Sett til avkjøling. Denne terten smaker best avkjølt.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
307 | 7 | 14 | 21 | 14 |
Spennende og enkel dessert du kan dandere slik du ønsker.
Marshmallows:
150 g Finesse
0,5 + 1 dl vann
1 pose gelatinpulver (25 g) eller 10 gelatinplater
15-20 dråper vaniljeessens (eventuelt 1 ts vaniljepulver)
Litt maisenna
Til resten trenger du:
200 g Sukrin Dark chocolate
140 g saltede peanøtter
80 g bringebær (gjerne frosne)
Start med å lage marshmallows. Bland gelatinpulver med 1 dl kaldt vann og sett til siden. Ha Finesse og 0,5 dl vann i en kasserolle, og kok opp på middels varme til væsken går fra hvit til blank.
Ta væsken av varmen, og vent til det slutter å boble før du har i gelatinblandingen. Rør til gelatinen er oppløst, hell over i en bakebolle/kjøkkenmaskin sammen med vaniljeessens og pisk på full styrke til det blir en hvit, fluffy masse. Dette tar ca. 5 minutter.
Fordel massen med slikkepott i en form dekket med plastfolie (bruk gjerne en ildfast form på 20X30 cm). Du må være rask, for massen stivner raskt. La massen stivne et par timer. Strø maisenna på et bakepapir og velv ut massen på det. Klipp opp i passe store firkanter, og rull hver firkant i maisenna. De kommer til å stivne videre de neste timene. Maisennaen gjør at de får den litt tørre hinnen som er utenpå marshmallows.
Deretter velger du selv hvordan du vil dandere desserten.
Vi har laget denne i en liten, avlang form og fordelt lag på lag med marsmallows, bringebær, peanøtter og smeltet sjokolade. Lager du i mindre form eller brødform, vil du kunne få flere lag. Du kan også blande alt i en bolle, eller bre utover på fat.
Marshmallows oppskriften er hentet fra bloggen Mat for minimagen
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
269 | 10 | 4,5 | 21 | 12 |