Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.

Jordbæris med Vikingmelk

Jordbæris med Vikingmelk

Superenkel og god iskrem med kun 3 ingredienser!

Ingredienser

1 boks (410 g) Vikingmelk
300 g frosne jordbær
100 g SukrinMelis

Fremgangsmåte

Kjør ingrediensene i en mikser til alt er blendet jevnt. Hell i en form og frys i ca. 2 timer.

Scoop ut kuler og server gjerne med friske jordbær.


Oppskrift og bilde har vi lånt av Kristine Weber

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
84 4 7 4 1

Rabarbra- og jordbærsuppe

Rabarbra- og jordbærsuppe

En herlig smak av sommer!

Ingredienser

500 g rabarbra
300 g jordbær
4 dl vann
110 g SukrinMelis
Vaniljestang eller ½ ts vaniljepulver

Fremgangsmåte

Skyll og kutt rabarbra og jordbær i biter. Kokes lett i 20 minutter med resten av ingrediensene.

Kjør halvparten av den kokte suppen i en hurtigmikser i et par sekunder, og hell tilbake i kjelen.

Avkjøl og server med pisket krem.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
14 0,5 1,8 0,1 1,9

Bringebær hurtigiskrem

Bringebær hurtigiskrem

En forfriskende og nydelig is som er svært rask og enkel å lage.

Ingredienser

300 gram frosne bringebær
5 dl fløte
3 ss Sukrin Gold
(om du vil ha den ekstra søt kan du legge til 1 ss Sukrin Pluss)
Eventuelt ½-1 ts vaniljepulver

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene sammen med en stavmikser. Sett i fryseren.

Server med friske bringebær.

Hvis isen er blitt helt gjennomfrosset bør du ta den ut av fryseren og la den stå minst en time i kjøleskap før du serverer den.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
225 2 3 25 2

Karamellpudding i porsjonsformer

Karamellpudding i porsjonsformer

Nydelig karamellpudding med ekstra mye karamellsmak - laget rett i porsjonsformer.

Ingredienser

3 egg
3,5 dl H-melk
1/2 ts vaniljesukker
30 g Sukrin Gold
20 g SukrinSirup Caramel

Saus:
SukrinSirup Caramel

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 120 grader.

Varm opp melk, vaniljesukker, Sukrin Gold og SukrinSirup Caramel under omrøring i en kjele til alt er oppløst - blandingen trenger ikke å koke. Trekk kjelen til side og la blandingen avkjøles noe.

Visp eggene lett sammen, hell melkeblandingen over eggene litt etter litt, og rør sammen. Hell blandingen gjennom en sil, slik at eggehvite-tråder skilles ut, og fordel blandingen i 4 - 6 ildfaste porsjonsformer.

Sett formene i en langpanne fylt med vann, og stek karamellpuddingene i ca. 1 time. Sjekk at den er ferdig ved å presse en spiseskje forsiktig mot toppen av puddingen. Den skal være fast i overflaten, men fremdeles dissende. Avkjøl formene på rist i noen minutter. NB! La langpanna med vann stå igjen i ovnen til den er avkjølt.

Topp puddingene med SukrinSirup Caramel, dekk dem til med plastfolie og sett dem i kjøleskapet i et par timer eller over natta. Server gjerne med pisket krem og friske bær.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
87 6 4 5 2

Kjeksruller

Kjeksruller

Gjør iskremen til en festdessert med kjeksuller som tilbehør.

Ingredienser

1 egg
25 g Finesse bakesukker
30 g smør
3/4 ts vaniljesukker
30 g hvetemel
30 g potetmel
0,5 dl kaldt vann

Fremgangsmåte

Smelt smøret og la det avkjøles. Pisk eggedosis av egg og Finesse.

Bland hvetemel, potetmel og vaniljesukker. Tilsett litt av melblandingen i eggedosisen og pisk godt inn. Bland deretter inn smøret, og vend inn resten av melblandingen. Tilsett til slutt kaldt vann litt etter litt mens du rører.

Stek kjeksrullene på høy varme i et krumkakejern til de har gyllen farge. Ca. en spiseskje med røre rekker til en kjeksrull. Rull til kjeksruller med en gang de er ferdig stekt. For å unngå å brenne deg, kan du bruke et kjøkkenhåndkle når du ruller. Oppbevar kjeksrullene i en tett boks.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
243 5 21 14 3

Vaffelkjeks med sjokolade

Vaffelkjeks med sjokolade

Sprø og gode kjeks du lager enkelt i vaffeljernet.

Ingredienser

50 g smør
100 g SukrinSirup Gold
30 g Sukrin+
1 egg
1/2 ts bakepulver
160 g hvetemel
40 g FiberFin
85 g Sukrin Dark Chocolate

Fremgangsmåte

Ha smør, SukrinSirup og Sukrin+ i en liten kjele. Varm forsiktig opp, til alt er smeltet sammen. Rør inn egg, bakepulver og mel til det blir en fyldig deig. Sett i kjøleskap i minst 30 min.

Klem eller kjevle deigen ut så tynn som mulig, og stek i et smurt vaffeljern til de blir gyllene. Legg over på rist, og la kjeksene avkjøle seg i minst 1 time. Jo lenger de får tørke, jo sprøere blir de.

Smelt sjokolade, og hell over kjeksene, eller dypp kjeksene ned i sjokoladen. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.


Denne oppskriften har vi hentet fra Linda Stuhaug

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
309 6 24 16 20

Luksus-havregrynskuler med marsipan

Luksus-havregrynskuler med marsipan

Prøv en luksusvariant av havregrynskuler med revet SukrinMarzipan.

Ingredienser

125 g SukrinMarzipan
75 g smør
1 dl SukrinMelis
160 g havregryn
2 ts kakaopulver
½ dl vann

Overtrekk:
200 g Sukrin Dark chocolate
1 ts kokosolje/delfiafett

Fremgangsmåte

Riv SukrinMarzipan på et rivjern. Skjær smøret i terninger. Bland melis, havregryn, smør og marsipan i en skål. Rør kakaoen ut i vannet og hell det oppi skålen. Kna godt sammen med rene hender.

Rull til kuler og dypp dem i smeltet sjokolade. Pynt kulene etter eget ønske før sjokoladen stivner helt.

Legg kulene i en luft-tett boks i kjøleskap. Etter 3-4 timer i kjøleskap er de klare til å spises.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
372 7 19 27 15

Riskrem med Sukrin

Riskrem med Sukrin

Riskrem er en god tradisjon som dessert til julemiddagen i mange hjem. Her får du et sukkerfritt alternativ.

Ingredienser

Riskrem
8 dl kald risgrøt
1 vaniljestang
4-6 ss Sukrin
4 dl kremfløte

Bringebærsaus
6 dl frosne bringebær
Sukrinlake

Fremgangsmåte

Kok risgrøt som anvist på pakken. Avkjøl. Pisk fløte med Sukrin og vaniljestang til en lett og luftig krem. Bland den i risgrøten.

Kok Sukrinlake av 1 del vann og 2 deler Sukrin. Ha frosne bringebær i en blender og tilsett den varme sukrinlaken. Blandes. Sil sausen slik at den blir fri for steiner og gi den et raskt oppkok.

Server riskremen med lunken bringebærsaus og gjerne hakkede mandler.

Peanøttkarameller med SukrinSirup

Peanøttkarameller med SukrinSirup

Lekre, små peanøttkarameller.

Ingredienser

150 g SukrinSirup Caramel/Gold
60 g Sukrin Gold
30 g smør
1 dl fløte
0,5 ts vaniljeekstrakt/vaniljepulver
50 g peanøttsmør

små konfektformer
-eventuelt peanøtter til pynt

Fremgangsmåte

Alle ingredienser, bortsett fra peanøttsmør, varmes opp i en kjele under omrøring. Når alt er smeltet godt sammen tilsettes peanøttsmøret.

La blandingen koke på middels varme under omrøring i 10-20 minutter, til karamellen tykner. (Hvis du har en liten bit av karamellen i et glass med iskaldt vann, og karamellen synker til bunns, og deretter kan tas opp og formes til en myk kule, er karamellen ferdig.)

Hell karamellen i små konfektformer og pynt eventuelt med peanøtter. Avkjøles og oppbevares i kjøleskapet.

Denne oppskriften er inspirert av Det Søte Liv

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
282 4 6 23 19

Lettvint og sunn epledessert

Lettvint og sunn epledessert

Hva sier du til en dessert med godt under 100 kalorier pr porsjon?

Ingredienser

4 epler
2 ss Sukrin Gold
1 ts kanel
20 hakkede mandler

Fremgangsmåte

Rens eplene, og del i båter. Du behøver ikke å skrelle eplene.

Fordel eplebåtene i en ildfast form. Strø over Sukrin Gold, kanel og mandler. Stekes ved 200 grader i 15-20 minutter, eller til eplene kjennes møre.

Server gjerne med vaniljekesam, vaniljeis eller pisket krem.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
68 1,1 10,1 2,0 2,6