Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.
Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.
Glutenfrie hamburgerbrød med mye fiber.
Til 6 hamburgerbrød:
1 pakke Sukrin Fiberbrød eller Chiabrød
1 dl vann
2 egg
Sesamfrø
Sett stekeovnen på 200 grader.
Pisk eggehvitene stive. Ha 1 dl vann og eggeplommer i en egen bolle, tilsett brødmiksen og bland sammen. Vend inn eggehvitene.
Del deigen i 6 like deler og form flate hamburgerbrød med fingrene dyppet i kaldt vann.
Dryss på sesamfrø og stek hamburgerbrødene i 10 minutter.
Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
207 | 12 | 3 | 12 | 19 |
Deilige rundstykker helt uten hvetemel.
50 g Mandelmel (fettredusert)
50 g linfrø
30 g solsikkekjerner
50 g fibrex
10 g FiberFin (kan erstattes med mel)
1 dl (100 g) fløte
55 g rømme
3 små egg
125 g revet ost
100 g smør
10 g fiberhusk
2 ts bakepulver
Bland sammen alle ingrediensene. Deigen blir ganske løs, så bruk enten muffinsformer eller muffinsbakeplate i teflon som er godt smurt.
Stekes i 12-15 minutter ved 180 grader.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
357 | 14 | 2 | 30 | 12 |
Lettlagde og knallgode scones.
250 g (4 dl) hvetemel
60 g (1 dl) FiberFin (kan erstattes med mel)
2 ts bakepulver
¼ ts salt
2 ss Sukrin
2 ss olje eller smeltet smør
2 ss yoghurt naturell eller cottage cheese (35 g)
2 ½ dl melk
Sett ovnen på 220 °C.
Bland det tørre og rør forsiktig inn smør, yoghurt og melk til en smidig deig. NB: Scones-deig bør ikke arbeides for mye med.
Kjevle eller klapp deigen ut til en ca. 2 cm tykk leiv og stikk ut runde scones, med f.eks. et kjøkkenglass. Pensle med melk på toppen.
Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter, til de er godt hevet og gjennomstekt. Serveres nystekte med syltetøy eller annet pålegg.
Scones er velegnet til frysing.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
191 | 6 | 28 | 5 | 8 |