Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.
Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.
Disse er så søte og gode på smak at de ikke behøver noe ekstra fyll eller topping.
Til ca. 6 scones:
150 g fettredusert mandelmel eller sesam-mel
100 g hvetemel
100 g kaldt smør i terninger
5 ss Sukrin Gold
1 ts bakepulver
1 klype salt
En neve mandler
En neve valnøtter
5 ss rosiner
1 egg
½ - 1 dl yoghurt naturell
Sett ovnen på 200 grader.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Jobb inn det kalde smøret som du har skåret i terninger. Det gjør ikke noe om det blir en del biter av smør, da disse vil smelte under stekeprosessen.
Visp sammen egg og yoghurt, og bland dette inn i deigen. Hakk nøtter og ha i deigen sammen med rosiner.
Ta litt kaldt vann på hendene og sett store boller på bakepapir.
Stekes i ca. 15 min.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
346 | 14 | 17 | 22 | 9 |
Et smakfullt og saftig brød som passer spesielt godt til lange julefrokoster.
75 g rosiner
1,5 ss kanel
2 ss rom
50 g valnøtter
200 g finmalte mandler
50 g sesamfrø
2 ss fiberhusk
2 ts salt
1 ss Sukrin Gold
2 ts bakepulver
250 g kesam (evt creme fraiche el yoghurt)
6 egg
Legg rosinene i en skål og hell kokende vann over. La rosinene ligge i vannet noen minutter. Hell av vannet og bland rosinene med kanel og rom. La blandingen stå og trekke en stund.
Hakk valnøttene og bland dem sammen med de andre tørre ingrediensene.
Visp sammen kesam og egg i en egen bolle og bland inn rosinene.
Bland alt og la deigen stå og svelle i ca 10 minutter. Ha den så over i en 1,5 liters form og stek i 80 minutter på 175 grader nederst i ovnen.
La brødet avkjøles på rist under et klede. Vent med å skjære opp til brødet er helt avkjølt.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
319 | 14 | 10 | 24 | 5 |
Sprø knekkebrød med svært lite karbohydrat - perfekte til frokost, lunsj og kveldsmat.
1 dl Sesam-mel
1,5 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
2 ss Havrefiber (eller mer Sesam-mel)
1 ss fiberhusk
ca 1 ts salt etter smak
3,5 dl varmt vann
0,5 dl olje (eller smør)
Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett olje og vann. Rør sammen til en deig og la den svelle i 30 minutter.
Sett ovnen på 150 grader. Bre deigen ut på en stekeplate med bakepapir. Del inn i så store biter som du ønsker.
Stekes midt i ovnen i ca 1 time og 40 minutter.
Avkjøl, spis og nyt!
Denne oppskriften er inspirert av Annika Rogneby
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
428 | 18 | 4 | 33 | 22 |
Enkle og gode sesambriks, laget på Sesam-mel.
2 dl vann
2 egg
1 ss fiberhusk
2 dl finmalte mandler
1 dl malte havregryn
1 dl Sesam-mel
1 ½ ts bakepulver
ca. 1 ts salt, etter smak
Bland alt det tørre godt før du tilsetter egg og vann. Rør godt sammen, og la deigen svelle et par minutter.
Smør deigen utover et stekebrett, ca. 1, 5 cm tykk. Strø gjerne over litt sesamfrø før den stekes på 180 grader i 30 minutter. Del i ruter når den er ferdigstekt.
Ideen er hentet fra Linn, Sprudlende Sunn ernæringsfysolog
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
237 | 12 | 9 | 15 | 7 |
Fiberrike og smakfulle fine rundstykker med lav glykemisk indeks.
350 g (6 dl) hvetemel
60 g (1 dl) FiberFin/Havrefiber (kan erstattes med mel)
50 g smeltet smør
1,5 dl vann
1,5 dl melk
½ pk tørrgjær
1 ts salt
2 ts Sukrin (valgfritt)
Bland det tørre i en bolle. Smelt smør i en kasserolle, og tilsett melk og vann i smøret. Varm dette til ca 40 grader og bland med melet. Elt godt sammen.
Dekk til deigen, og sett til heving i 30 minutter.
Del deigen i 12 biter og trill ut rundstykker. Sett dem på stekebrett med bakepapir. Dekk til med klede og sett til heving i 40 minutter på et lunt og trekkfritt sted.
Pensle gjerne med vann, melk eller eller egg før steking. Et dryss med valmuefrø eller sesamfrø gir god smak og ser dekorativt ut. Rundstykkene stekes ved 250 grader i 10-12 min.
Tips: Hvis du lager loff av deigen, skal denne stekes ved 250 grader i ca. 20 min.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
221 | 6 | 31 | 6 | 8 |
Grove og saftige horn som er perfekte til å ha med i tursekken.
200 g hvetemel
225 g sammalt hvete, fin eller grov
75 g FiberFin (kan erstattes med mel)
1 ts Sukrin
1 ts salt
60 g smør eller olje
3 dl melk
1 pk tørrgjær
ca 200 g revet mozzarella eller annen ost
ca 200 g smårettskinke
Sammenvispet egg til pensling
Bland mel, Sukrin og salt i en bolle. Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm.
Rør ut gjæren i melkeblandingen, og ha så dette over i melblandingen. Elt deigen til den er smidig og slipper bakebollen. Bruk gjerne en brødbakemaskin.
Legg et kjøkkenhåndkle over bakebollen og la deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
Del deigen i to, og kjevle hver del til tykke leiver. Del hver leiv i 8 passe store spisser. Legg på skinke og revet ost. Rull hver del sammen fra ytterkant inn mot midten. Form horn og legg dem på stekebrettet.
Legg håndkle over hornene, og etterhev dem på et lunt sted i ca. 20 minutter.
Sett stekeovnen på 220 grader. Pensle med sammenvispet egg og dryss sesamfrø på. Stek hornene midt i ovnen i 10-15 minutter.
Hornene kan selvsagt fylles med det man selv måtte ønske. Ønsker man mer smak, kan man f.eks bruke strimlet chorizo-pølse i tillegg til ost.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
236 | 12 | 22 | 10 | 7 |
Saftige og næringsrike rundstykker uten gjær og hvetemel.
2 egg + 1 eggehvite
1 ts salt
2 ts Sukrin Gold
50 g Mandelmel (fettredusert)
40 g Sesam-mel
35 g havregryn
2 ss fiberhusk
2,5 ts bakepulver
4 ss mager kesam
2 dl melk (du kan også bruke kulturmelk e.l)
1 stor neve hakkede nøtter (feks valnøtter og mandler)
1 eggeplomme + litt melk til pensling
Visp sammen egg, salt og kesam i en bolle. Bland alt det tørre i en annen bolle, inkludert nøtter.
Tilsett det tørre i eggeblandingen, rør godt og tilsett til slutt melken. La røren stå å svelle et par minutter.
Dersom deigen blir alt for kompakt justerer du med litt mer melk. Fiberhusk trekker til seg mye væske, og deigen skal være litt klissete, men samtidig slik at du kan forme boller etter ønsket størrelse. Husk at rundstykkene vil bre seg litt ut under steking. Pensle eventuelt med den resterende eggeplommen pisket med litt melk, og dryss over for eksempel sesamfrø eller havregryn.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i 25-30 minutter til de er gyllenbrune på toppen.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
230 | 16 | 8 | 12 | 12 |
Matmuffins er et perfekt lite måltid, hjemme eller ute.
1 pakke Sukrin Fiberbrød/Sukrin Chiabrød
3 dl vann
½ glass soltørkede tomater
2 ss olje fra tomatglasset
ca 100 g fetaost
2 ts tørket oregano
½ - 1 dl parmesan
Sett stekeovnen på 200 grader. Smelt smør og smør muffinsformene. Skjær soltørkede tomater og fetaost i små biter. Riv parmesan. Hell 3 dl vann i en bakebolle og tilsett først soltørkede tomater, fetaost, olje, oregano og finrevet parmesan. Tilsett brødmiksen helt til slutt. Stekes på stekebrett midt i ovnen i ca 20 minutter.
Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
217 | 10 | 3 | 15 | 16 |
Scones med mye fiber og lite karbohydrat.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Ha melken i en bakebolle og tilsett brødmiksen, Sukrin og kardemomme. Bland godt.
Del deigen i to like deler som klappes ut med fuktige hender på papirkledd stekebrett. Stekes midt i ovnen i 10 minutter og avkjøles på stekeplaten (slik at sconesene holder seg myke).
Disse, som andre scones, smaker aller best ferske.
Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
173 | 10 | 5 | 8 | 20 |
Med kremost i deigen og valmuefrø over får du noen saftige og lekre rundstykker.
Til 9 stk:
1 pakke 250 g Sunnere Fiberbrød
3 dl vann
1 pakke Tine kremost for baking (200 g)
1 ts Sukrin
Valmuefrø
Sett stekeovnen på 175 grader.
Bland brødmiksen med 3 dl vann, 1 ts Sukrin og 1 pakke Tine kremost til baking med en stavmikser.
Del deigen i 9 deler og trill til rundstykker som drysses med valmuefrø. Ha en bolle med vann som du dypper hendene i slik at ikke deigen setter seg fast.
Legg rundstykkene på bakepapirkledd stekeplate. Stekes i ca 45 minutter.
Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
211 | 9 | 3 | 15 | 15 |