Denne er så god at den kan spises som snacks.
200 g (glutenfrie) havregryn
30 g solsikkekjerner
20 g sesamfrø
20 g linfrø
130 g hakkede nøtter (f.eks. hasselnøtter, mandler, valnøtter)
65 g eplejuice
125 g SukrinSirup Gold
50 g Sukrin Gold
1/2 ss olje
Bland alle de tørre ingrediensene sammen.
Smelt eplejuice, SukrinSirup, olje og Sukrin Gold sammen i en kjele. Hell kjelens innhold over den tørre blandingen, og rør godt.
Hell granolaen ut på en stekeplate med bakepapir. Stek i stekeovn på 140 °C i ca. 1 time. Rør i granolaen hvert kvarter slik at den blir jevnt stekt.
La granolaen ligge på stekeplaten etter at den har kommet ut av ovnen til den kjøles ned og stivner.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
349 | 10 | 24 | 20 | 16 |