Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.
Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.
Utrolig enkel proteinbar med kun to ingredienser! Baren får en fantastisk myk konsistens, og kan varieres i det uendelige ved å legge til favoritt-smaker/ingredienser.
60 g (4 ss) SukrinSirup Gold
35 g (4 toppede ss) Myseproteinpulver i ønsket smak*
Gir 2 barer
Varm SukrinSirup i mikrobølgeovn på full styrke i 20 sekunder (eller i kjele på ovnen) til sirupen bobler. Tilsett proteinpulver og bland godt til en fast deig. Kna deigen med fuktige hender og form til barer. La de ferdige barene stå i kjøleskapet i ca 10 minutter.
* Mengden proteinpulver kan variere etter hvilket merke/type som brukes. Næringsinnholdet kan også variere noe etter type proteinpulver.
Diss barene kan varieres ved å bruke ulik smak på proteinpulveret eller tilsette ulike typer steviadråper. Barene kan gjerne dyppes i smeltet sjokolade, og/eller tilsettes sjokoladebiter, tørkede/friske bær, nøtter e.l.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
231 | 30 | 8 | 2 | 31 |
En fiber- og proteinrik pai som smaker kjempegodt!
Deig:
100 g hvetemel
50 g FiberFin (kan erstattes med mel)
50 g smør
1 dl cottage cheese
Fyll:
250 g spinat
1 finhakket løk
100 g fetaost
½ ts salt
½ ts pepper
1 dl cottage cheese
1 dl melk
2 egg
1-2 dl revet gulost
Deig:
Elt hvetemel, FiberFin, smør og cottage cheese kjapt sammen (bruk gjerne en food processor) og trykk deigen ut i en paiform. Deigen bør stå kaldt i en halvtime.
Forstek deigen i 10 minutter ved 225 grader.
Fyll:
Legg spinat, løk og fetaost i paibunnen. Dersom du bruker frossen spinat må denne tines først.
Pisk salt, pepper, cottage cheese, egg og melk sammen, og hell blandingen over resten av fyllet. Legg revet gulost på toppen av paien.
Paien skal stekes ca. 30 minutter midt i ovnen ved 225 grader.
Serveres gjerne sammen med en grønn salat.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
152 | 9 | 8 | 9 | 4 |
En forfriskende sitronkake av Sukrin Kakemix.
1 eske Sukrin Kakemix
4 store egg
1,5 dl vann
1/2 dl olje
Saft og revet skall av én sitron
Bland ingrediensene og visp til en glatt, jevn røre.
Stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 30 min.
Glasurforslag: Fyldig ostekrem av 150 g kremost naturell, 50 g smør, 50 g SukrinMelis, (evt. litt annen søtning i tillegg om ønskelig).
Næringsberegningen er gjort uten glasur.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
206 | 13 | 10 | 11 | 8 |
Tenk at det kan være så enkelt å lage glutenfrie og fiberrike pølsebrød!
Sett stekeovnen på 200 grader. Bland brødmiksen med 3 dl vann. Trill ut til pølsebrød.
Stekes på 200 grader på midterste rille i 15 minutter. Pølsebrødet blir veldig mektig – her holdt det gjerne med én porsjon!
Denne oppskriften har vi hentet fra Marianne de Bourg. Foto: Per Erik Jæger
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
163 | 9 | 3 | 8 | 21 |
Lag en enkel og frisk kake med smak av herlige bringebær
1 eske Sukrin Kakemix
4 store egg
2 dl vann
1 dl olje eller kesam
Frosne eller friske bringebær
Bland ingrediensene og visp til en glatt, jevn røre. Strø over bringebær.
Stekes midt i ovnen på 175 grader i 30 min.
Glasurforslag: "Sukkerfri vaniljekesam" av et beger kesam blandet med 2 ss SukrinMelis og 1 ts vaniljepulver.
Næringsberegningen er gjort uten glasur.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
229 | 12 | 9 | 15 | 7 |
Et godt, glutenfritt alternativ for deg som vil bake uten hvetemel.
Til 6 stk:
50 g smør (romtemperert)
2 egg
2 dl yoghurt eller creme fraiche
0,75 ts salt
2 ts bakepulver
2 dl Sesam-mel
1 dl pofiber
2 ss fiberhusk
eventuelt sesamfrø (eller solsikkekjerner/valmuefrø) til å stø over
Sett ovnen på 175 grader.
Visp sammen egg, romtemperert smør, yoghurt, salt og bakepulver. Hell i resten av ingrediensene og bland sammen. La stå i 5-10 min.
Rull ut 6 rundstykker, legg dem på en bakepapirkledd stekeplate. Pensle gjerne med melk eller egg og strø over sesamfrø. Stek i 25-30 minutter til de har blitt gylne i fargen.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
230 | 14 | 5 | 15 | 13 |
En enkel, god og proteinrik dessert.
100 g cottage cheese
1 ss Sukrin Gold
Et dryss kanel
Evt. nøtter/bær/syltetøy
Bland cottage cheese og Sukrin Gold, og dryss over kanel til slutt. Tilsett nøtter, bær eller syltetøy etter ønske og tilgjengelighet.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
80 | 11 | 1 | 4 |
Peanøttkuler med nydelig konsistens, og masse fiber og protein.
Til ca. 6 kuler:
45 g (3 ss) SukrinSirup Gold
18 g (2 toppede ss) Myseproteinpulver sjokolade
17 g (1 toppet ss) Sukrin Gold (kan gjerne finmales)
13 g (1 toppet ss) SukrinMelis
3 g (1 toppet ts) kakao
11 g (1 toppet ss) Peanøttmel
17 (1 ss) peanøttsmør
En klype salt (hvis du bruker usaltet peanøttsmør)
Varm SukrinSirup i mikrobølgeovn på full styrke i 20 sekunder (eller i kjele på ovnen) til sirupen bobler. Tilsett peanøttsmør og de tørre ingrediensene, og kna alt sammen til en tykk deig.
Trill ut kuler med fuktige hender. Sett i kjøleskap i ca. 10 minutter før de er spiseklare.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
241 | 20 | 9 | 9 | 20 |
Fiberrike scones uten hvetemel.
100 g Sesam-mel
35 g fiberhusk
2 ts bakepulver
½ ts salt
50 g linfrø/sesamfrø
50 g smeltet smør
150 g cottage cheese
2 egg
1-1,5 dl vann
Eventuelt 1 ts Sukrin for å balansere smaken
Alle ingrediensene blandes i en bolle. Deigen settes som store boller på en bakeplate med bakepapir.
Stekes ved 200 grader i 20-25 min.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
224 | 15 | 2 | 16 | 9 |
Denne saftige sjokoladekaken er uten sukker, gluten og melk.
Kake:
3 egg
225 g kokosmelk, fullfett
50 g Sukrin Gold
45 g Sukrin Pluss (evt. Finesse)
30 g kakaopulver
1,5 ts bakepulver
1/2 ts vaniljepulver
2 gram salt
30 g Mandelmel (fettredusert)
30 g kokosmel
Glasur:
125 g romtemperert smør
80 g SukrinMelis
30 g vanlig melis
2 ss kakao
1 ts vaniljepulver
3 ss sterk kaffe
eventuelt noen dråper med Stevia vanilje eller sjokolade
La en boks med fullfett kokosmelk stå kjølig, slik at den fettrike massen samler seg, og hell av den vannaktige delen.
Bland 225 g av denne massen med resten av ingrediensene. Pisk godt til en jevn røre. Stekes i en 22 cm form midt i ovnen på 175 grader i ca. 30 minutter.
Bland sammen ingrediensene til glasuren og bre over avkjølt kake.
Denne kaken er inspirert av en oppskrift fra Linda Marie Stuhaug
Næringsberegningen er uten glasur.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
177 | 9 | 3 | 14 | 5 |