Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.
Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.
Herlig forfriskende!
Til 4 glass:
2 sitroner
50 g Sukrin Pluss
100 g friske bringebær
2 dråper stevia vanilje
Isbiter
Kullsyrevann - gjerne med smak av sitron/lime
Skjær skalkene av sitronene, og ta ut fruktkjøttet med skje. Ha fruktkjøtt, Sukrin Pluss, bringebær, steviadråper og is i en blender. Kjør blandingen til den er klumpfri.
Sil drinken over i høye glass, fyll opp med isbiter og kullsyrevann. Pynt med friske bringebær og mynte.
Lett, god og avkjølende i sommervarmen!
100 g SukrinMelis
0,5 dl vann
Saften av en halv appelsin
20 g SukrinSirup Gold
500 g frosne jordbær
Mos alt i en blender, og server umiddelbart.
Sorbeten kan også oppbevares i fryser. Det er da lurt å ta den ut av fryseren 15-20 minutter før servering, slik at den får en myk og god konsistens.
Hvis du bruker ferske bær må sorbeten stå i en i en ismaskin i ca. 30 min for å bli fryst. Har du ikke ismaskin, kan du la sorbeten stå i fryseren i ca. 2 timer og røre godt et par ganger underveis for å unngå iskrystaller.
Topp gjerne med bær etter ønske.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
31 | 0,4 | 5,7 | 0,1 | 2,9 |
Superenkel og god iskrem med kun 3 ingredienser!
1 boks (410 g) Vikingmelk
300 g frosne jordbær
100 g SukrinMelis
Kjør ingrediensene i en mikser til alt er blendet jevnt. Hell i en form og frys i ca. 2 timer.
Scoop ut kuler og server gjerne med friske jordbær.
Oppskrift og bilde har vi lånt av Kristine Weber
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
84 | 4 | 7 | 4 | 1 |
En herlig smak av sommer!
500 g rabarbra
300 g jordbær
4 dl vann
110 g SukrinMelis
Vaniljestang eller ½ ts vaniljepulver
Skyll og kutt rabarbra og jordbær i biter. Kokes lett i 20 minutter med resten av ingrediensene.
Kjør halvparten av den kokte suppen i en hurtigmikser i et par sekunder, og hell tilbake i kjelen.
Avkjøl og server med pisket krem.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
14 | 0,5 | 1,8 | 0,1 | 1,9 |
Nydelig karamellpudding med ekstra mye karamellsmak - laget rett i porsjonsformer.
3 egg
3,5 dl H-melk
1/2 ts vaniljesukker
30 g Sukrin Gold
20 g SukrinSirup Caramel
Saus:
SukrinSirup Caramel
Sett ovnen på 120 grader.
Varm opp melk, vaniljesukker, Sukrin Gold og SukrinSirup Caramel under omrøring i en kjele til alt er oppløst - blandingen trenger ikke å koke. Trekk kjelen til side og la blandingen avkjøles noe.
Visp eggene lett sammen, hell melkeblandingen over eggene litt etter litt, og rør sammen. Hell blandingen gjennom en sil, slik at eggehvite-tråder skilles ut, og fordel blandingen i 4 - 6 ildfaste porsjonsformer.
Sett formene i en langpanne fylt med vann, og stek karamellpuddingene i ca. 1 time. Sjekk at den er ferdig ved å presse en spiseskje forsiktig mot toppen av puddingen. Den skal være fast i overflaten, men fremdeles dissende. Avkjøl formene på rist i noen minutter. NB! La langpanna med vann stå igjen i ovnen til den er avkjølt.
Topp puddingene med SukrinSirup Caramel, dekk dem til med plastfolie og sett dem i kjøleskapet i et par timer eller over natta. Server gjerne med pisket krem og friske bær.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
87 | 6 | 4 | 5 | 2 |
Trenger du noe å varme deg på er dette definitivt tingen.
1 stk. vaniljestang eller 1 ts vaniljepulver
6 dl melk
½ ts rød chili (fersk)
2 ss kakaopulver
2-3 ss Sukrin
100 g Sukrin Dark chocolate
Bland melk, kakao, frøene fra vaniljestangen (eller bruk vaniljepulver), finhakket chili (splitt og fjern frøene) og varm det til kokepunktet. Ta kjelen av varmen.
Tilsett finhakket sjokolade under omrøring og rør til all sjokoladen har smeltet.
Du kan lage mange varianter av denne. Prøv å bytte ut chili med for eksempel kanel, cognac eller lignende.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
100 | 4 | 5 | 6 | 3 |
Myke, luftige marshmallows uten tilsatt sukker.
150 g Finesse
0,5 + 1 dl vann
1 pose gelatinpulver (25 g) eller 10 gelatinplater
15-20 dråper vaniljeessens (eventuelt 1 ts vaniljepulver)
Litt maisenna
Bland gelatinpulver med 1 dl kaldt vann og sett til siden. Ha Finesse og 0,5 dl vann i en kasserolle, og kok opp på middels varme til væsken går fra hvit til blank.
Ta væsken av varmen, og vent til det slutter å boble før du har i gelatinblandingen. Rør til gelatinen er oppløst, hell over i en bakebolle/kjøkkenmaskin sammen med vaniljeessens og pisk på full styrke til det blir en hvit, fluffy masse. Dette tar ca. 5 minutter.
Fordel massen med slikkepott i en form dekket med plastfolie (bruk gjerne en ildfast form på 20X30 cm). Du kan også bruke dype silikonformer slik at du får ferdige biter, eller ha massen i en sprøytepose og lag små topper.
Du må være rask, for massen stivner raskt. La massen stivne et par timer. Strø maisenna på et bakepapir og velv ut massen på det. Klipp opp i biter, og rull hver bit i maisenna. De kommer til å stivne videre de neste timene. Maisennaen gjør at de får den litt tørre hinnen som er utenpå marsmallows.
For å heve marshmallowsene et ekstra hakk, kan du gjerne dyppe dem i smeltet sukkerfri sjokolade og rulle i kokosmasse.
Oppskriften er hentet fra bloggen Mat for minimagen
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
90 | 7 | 1 | 8 |
Nyt en av julens koselige tradisjoner på et sunnere vis!
Til 2,5 l gløgg:
2 l vann
4 dl sukkerfri husholdningssaft eller solbærsaft (ublandet)
2 dl Sukrin Gold
1 kanelstang
5 nellikspiker
¼ ts ingefær
¼ - ½ ts kardemomme
Revet skall fra 1 vasket klementin (ikke det hvite)
Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La gløggen trekke under lokk på svak varme i 30 minutter, gjerne lenger.
Sil av gløggen og tilsett gjerne hakkede mandler og rosiner/gojibær.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
13 | 0,1 | 3,0 | 0,1 |
Hva sier du til en dessert med godt under 100 kalorier pr porsjon?
4 epler
2 ss Sukrin Gold
1 ts kanel
20 hakkede mandler
Rens eplene, og del i båter. Du behøver ikke å skrelle eplene.
Fordel eplebåtene i en ildfast form. Strø over Sukrin Gold, kanel og mandler. Stekes ved 200 grader i 15-20 minutter, eller til eplene kjennes møre.
Server gjerne med vaniljekesam, vaniljeis eller pisket krem.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
68 | 1,1 | 10,1 | 2,0 | 2,6 |