Sunne oppskrifter

Her finner du oppskrifter på sunnere kaker, desserter og mellommåltider. Alle oppskriftene er testet av oss.
Se også vår facebookside for flere oppskrifter fra kunder og bloggere.

Les mer om kriteriene vi bruker for å dele oppskrifter inn i kategoriene Lavkalori/Lavkarbo/Proteinrik.

Bringebærlemonade

Bringebærlemonade

Herlig forfriskende!

Ingredienser

Til 4 glass:
2 sitroner
50 g Sukrin Pluss
100 g friske bringebær
2 dråper stevia vanilje
Isbiter
Kullsyrevann - gjerne med smak av sitron/lime

Fremgangsmåte

Skjær skalkene av sitronene, og ta ut fruktkjøttet med skje. Ha fruktkjøtt, Sukrin Pluss, bringebær, steviadråper og is i en blender. Kjør blandingen til den er klumpfri.

Sil drinken over i høye glass, fyll opp med isbiter og kullsyrevann. Pynt med friske bringebær og mynte.

Jordbærsorbet

Jordbærsorbet

Lett, god og avkjølende i sommervarmen!

Ingredienser

100 g SukrinMelis
0,5 dl vann
Saften av en halv appelsin
20 g SukrinSirup Gold
500 g frosne jordbær

Fremgangsmåte

Mos alt i en blender, og server umiddelbart.

Sorbeten kan også oppbevares i fryser. Det er da lurt å ta den ut av fryseren 15-20 minutter før servering, slik at den får en myk og god konsistens.

Hvis du bruker ferske bær må sorbeten stå i en i en ismaskin i ca. 30 min for å bli fryst. Har du ikke ismaskin, kan du la sorbeten stå i fryseren i ca. 2 timer og røre godt et par ganger underveis for å unngå iskrystaller.

Topp gjerne med bær etter ønske.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
31 0,4 5,7 0,1 2,9

Jordbæris med Vikingmelk

Jordbæris med Vikingmelk

Superenkel og god iskrem med kun 3 ingredienser!

Ingredienser

1 boks (410 g) Vikingmelk
300 g frosne jordbær
100 g SukrinMelis

Fremgangsmåte

Kjør ingrediensene i en mikser til alt er blendet jevnt. Hell i en form og frys i ca. 2 timer.

Scoop ut kuler og server gjerne med friske jordbær.


Oppskrift og bilde har vi lånt av Kristine Weber

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
84 4 7 4 1

Rabarbra- og jordbærsuppe

Rabarbra- og jordbærsuppe

En herlig smak av sommer!

Ingredienser

500 g rabarbra
300 g jordbær
4 dl vann
110 g SukrinMelis
Vaniljestang eller ½ ts vaniljepulver

Fremgangsmåte

Skyll og kutt rabarbra og jordbær i biter. Kokes lett i 20 minutter med resten av ingrediensene.

Kjør halvparten av den kokte suppen i en hurtigmikser i et par sekunder, og hell tilbake i kjelen.

Avkjøl og server med pisket krem.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
14 0,5 1,8 0,1 1,9

Karamellpudding i porsjonsformer

Karamellpudding i porsjonsformer

Nydelig karamellpudding med ekstra mye karamellsmak - laget rett i porsjonsformer.

Ingredienser

3 egg
3,5 dl H-melk
1/2 ts vaniljesukker
30 g Sukrin Gold
20 g SukrinSirup Caramel

Saus:
SukrinSirup Caramel

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 120 grader.

Varm opp melk, vaniljesukker, Sukrin Gold og SukrinSirup Caramel under omrøring i en kjele til alt er oppløst - blandingen trenger ikke å koke. Trekk kjelen til side og la blandingen avkjøles noe.

Visp eggene lett sammen, hell melkeblandingen over eggene litt etter litt, og rør sammen. Hell blandingen gjennom en sil, slik at eggehvite-tråder skilles ut, og fordel blandingen i 4 - 6 ildfaste porsjonsformer.

Sett formene i en langpanne fylt med vann, og stek karamellpuddingene i ca. 1 time. Sjekk at den er ferdig ved å presse en spiseskje forsiktig mot toppen av puddingen. Den skal være fast i overflaten, men fremdeles dissende. Avkjøl formene på rist i noen minutter. NB! La langpanna med vann stå igjen i ovnen til den er avkjølt.

Topp puddingene med SukrinSirup Caramel, dekk dem til med plastfolie og sett dem i kjøleskapet i et par timer eller over natta. Server gjerne med pisket krem og friske bær.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
87 6 4 5 2

Kakao med chili

Kakao med chili

Trenger du noe å varme deg på er dette definitivt tingen.

Ingredienser

1 stk. vaniljestang eller 1 ts vaniljepulver
6 dl melk
½ ts rød chili (fersk)
2 ss kakaopulver
2-3 ss Sukrin
100 g Sukrin Dark chocolate

Fremgangsmåte

Bland melk, kakao, frøene fra vaniljestangen (eller bruk vaniljepulver), finhakket chili (splitt og fjern frøene) og varm det til kokepunktet. Ta kjelen av varmen.

Tilsett finhakket sjokolade under omrøring og rør til all sjokoladen har smeltet.

Du kan lage mange varianter av denne. Prøv å bytte ut chili med for eksempel kanel, cognac eller lignende.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
100 4 5 6 3

Marshmallows

Marshmallows

Myke, luftige marshmallows uten tilsatt sukker.

Ingredienser

150 g Finesse
0,5 + 1 dl vann
1 pose gelatinpulver (25 g) eller 10 gelatinplater
15-20 dråper vaniljeessens (eventuelt 1 ts vaniljepulver)
Litt maisenna

Fremgangsmåte

Bland gelatinpulver med 1 dl kaldt vann og sett til siden. Ha Finesse og 0,5 dl vann i en kasserolle, og kok opp på middels varme til væsken går fra hvit til blank.

Ta væsken av varmen, og vent til det slutter å boble før du har i gelatinblandingen. Rør til gelatinen er oppløst, hell over i en bakebolle/kjøkkenmaskin sammen med vaniljeessens og pisk på full styrke til det blir en hvit, fluffy masse. Dette tar ca. 5 minutter.

Fordel massen med slikkepott i en form dekket med plastfolie (bruk gjerne en ildfast form på 20X30 cm). Du kan også bruke dype silikonformer slik at du får ferdige biter, eller ha massen i en sprøytepose og lag små topper.

Du må være rask, for massen stivner raskt. La massen stivne et par timer. Strø maisenna på et bakepapir og velv ut massen på det. Klipp opp i biter, og rull hver bit i maisenna. De kommer til å stivne videre de neste timene. Maisennaen gjør at de får den litt tørre hinnen som er utenpå marsmallows.

For å heve marshmallowsene et ekstra hakk, kan du gjerne dyppe dem i smeltet sukkerfri sjokolade og rulle i kokosmasse.


Oppskriften er hentet fra bloggen Mat for minimagen

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
90 7 1 8

Gløgg uten tilsatt sukker

Gløgg uten tilsatt sukker

Nyt en av julens koselige tradisjoner på et sunnere vis!

Ingredienser

Til 2,5 l gløgg:
2 l vann
4 dl sukkerfri husholdningssaft eller solbærsaft (ublandet)
2 dl Sukrin Gold
1 kanelstang
5 nellikspiker
¼ ts ingefær
¼ - ½ ts kardemomme
Revet skall fra 1 vasket klementin (ikke det hvite)

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La gløggen trekke under lokk på svak varme i 30 minutter, gjerne lenger.

Sil av gløggen og tilsett gjerne hakkede mandler og rosiner/gojibær.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
13 0,1 3,0 0,1

Lettvint og sunn epledessert

Lettvint og sunn epledessert

Hva sier du til en dessert med godt under 100 kalorier pr porsjon?

Ingredienser

4 epler
2 ss Sukrin Gold
1 ts kanel
20 hakkede mandler

Fremgangsmåte

Rens eplene, og del i båter. Du behøver ikke å skrelle eplene.

Fordel eplebåtene i en ildfast form. Strø over Sukrin Gold, kanel og mandler. Stekes ved 200 grader i 15-20 minutter, eller til eplene kjennes møre.

Server gjerne med vaniljekesam, vaniljeis eller pisket krem.

Næringsinnhold

Per 100 g kcal protein karbohydrat fett fiber
68 1,1 10,1 2,0 2,6