Enkel gjærbakst med et deilig lag av smør, Sukrin og kanel på toppen. Faller i smak hos både små og store kakemonser.
7½ dl hvetemel (450 g)
½ dl (30 g) FiberFin (kan erstattes med mel)
90 g Sukrin Gold + 1 ts sukker (for å hjelpe heveprosessen)
1 ts kardemomme
½ pk gjær
75 g smør + ekstra til topping
3,5 dl melk
1 egg
Rosiner etter smak
Bruk en rund kakeform på ca 24 cm, eller en liten langpanne, ca. 35x25cm. Oppskriften kan også dobles og stekes i stor langpanne.
Bland sammen alt det tørre i en bolle.
Smelt smøret, ha i melken og varm det til det er lunkent. Ha det våte opp i det tørre, og tilsett egget. Rør godt, gjerne med en kjøkkenmaskin. Deigen skal være klissete.
Hell deigen over i bakeformen, og la den heve i 1½-2 timer (deigen trenger kun å heve én gang).
Strø godt med Sukrin og kanel over, og legg på tynne skiver med meierismør (bruk ostehøvel på kaldt smør). Stekes ved 180 grader i ca 25-30 minutter.
Per 100 g | kcal | protein | karbohydrat | fett | fiber |
227 | 7 | 30 | 8 | 4 |